Societat 19/12/2021

El Consell de Mallorca reduirà un 30% el creixement previst als pobles

L'equip de govern minvarà amb 450 hectàrees el creixement urbanístic de l'illa amb la modificació del Pla Territorial Insular

ARA Balears
1 min
El Decret d'exoneracions no es podrà aplicar als agroturismes.

PalmaEl Consell de Mallorca reduirà amb 450 hectàrees el creixement urbanístic de Mallorca previst per a la pròxima dècada i en desclassificarà 700 de sòl urbanitzable per convertir-les en sòl rústic. Aquestes són les modificacions del Pla Territorial Insular (PTI) que ha fet el Departament de Territori i que s'aprovaran en el pròxim ple insular del 29 de desembre perquè entrin en vigor l'1 de gener.

L'equip de govern calcula reduir un 30% el creixement previst en els pobles de l'illa i un 20% per als nuclis de Palma, Inca i Manacor. Si el darrer PTI aprovat el 2004 preveia un creixement urbà del 5,4%, amb el nou es passarà a un 3,2%, que suposen la reducció de 450 hectàrees.

De fet, la modificació –com va avançar l'ARA Balears– també preveu eliminar les Àrees de Transició i Creixement (AT-C), les que defineixen on ha de créixer qualsevol nucli urbà abans de poder fer-ho a cap altre lloc.

Ara els ajuntaments ja no hauran de fer els plantejaments urbans basant-se en les zones prioritàries que es varen definir fa 17 anys i podran decidir a quina part del voltant del poble prefereixen créixer. Això sí, dins uns límits: ho hauran de fer al voltant dels nuclis urbans i restringits pels nous criteris paisatgístics i ambientals que imposarà el Consell.

stats