Política 13/04/2022

El Consell de Mallorca s'adhereix al Consorci de Transports

Suposa "una passa més" per fer efectiu el futur traspàs de competències en matèria de transport a la institució insular

ARA Balears
1 min
La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; el conseller de Mobilitat i Infraestructures del Consell, Ivan Sevillano, i el conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern, Josep Marí, durant la firma del conveni.

PalmaEl Consell de Mallorca ha passat a formar part aquest dimecres del Consorci de Transport de Mallorca (CTM). "És lògic que hi siguem perquè som la institució que promou la planificació i gestió de les polítiques de mobilitat que afecten la xarxa viària de l'illa", ha manifestat la presidenta de la institució insular, Catalina Cladera, durant la firma del conveni.

Aquesta iniciativa suposa "una passa més" perquè el Consell de Mallorca pugui assumir en un futur les competències de transport terrestre de l'illa, com ja han fet els altres consells de les Balears. "També ajudarà a continuar aprofundint en el canvi de mobilitat que estam impulsant", ha valorat el conseller insular de Mobilitat i Infraestructures del Consell, Ivan Sevillano.

Oferta integrada de transport

D'aquesta manera, la ciutadania pot rebre una oferta integrada de transport, tant d'infraestructures com de serveis, i garantir una mobilitat en les degudes condicions d'accessibilitat, seguretat, mediambientals i qualitat, augmentat així les opcions d'accés als serveis i equipaments, als centres de treball, formació i oci.

A més, es compromet a aportar personal del Departament de Mobilitat i Infraestructures al CTM, a donar-li la informació que necessiti per al compliment de les seves actuacions en matèria de mobilitat, a participar en les despeses generals del funcionament i a promocionar el servei del Transport de les Illes Balears (TIB) com a part de la promoció turística de Mallorca.

stats