Política 05/07/2021

El Govern donarà ajudes per contractar a persones amb discapacitat per valor de 900.000 euros

Les Balears destinaran enguany més de 9,3 milions d'euros a la integració laboral

Margalida Munar
1 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i portaveu del Govern, Iago Negueruela

PalmaLa Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball concedirà ajuts a la integració laboral de persones amb discapacitat en centres especials d'ocupació per un pressupost de 900.000 euros. La nova convocatòria representa un increment del 20% respecte de l'anterior i s'emmarca dins l'Estratègia sobre els drets de les persones amb discapacitat 2021-2030. Les Balears se sumen així al pla d'ocupació europeu que té per objectiu reduir les taxes d'atur de les persones en risc d'exclusió social. L'objectiu de tot això és donar prioritat a la contractació de persones amb discapacitat greu, les quals són les més afectades per la desocupació.

Amb la convocatòria que s'ha aprovat aquest dilluns, les Illes destinaran enguany més de 9,3 milions d'euros a la integració laboral de persones amb discapacitat. A banda d'aquesta partida, el Govern va donar llum verda fa un mes una altra línia d'ajuts per un import de 7,5 milions d'euros adreçada al manteniment de llocs de treball de persones amb discapacitat.

Per tal de garantir els drets d'aquest col·lectiu vulnerable s'aprovaran dues convocatòries més, segons ha informat el portaveu del Govern, Iago Negueruela, en la roda de premsa d'aquest dilluns.

stats