Política 16/12/2021

El Congrés reclama al Ministeri de Defensa que cedeixi Son Busquets per construir-hi habitatge protegit

La Cambra demana que es tanqui l'acord amb el Ministeri de Mobilitat i Agenda Urbana

ARA Balears
1 min
El quarter de Son Busquets.

PalmaLa Comissió de Defensa del Congrés ha aprovat aquest dijous una iniciativa per demanar al Ministeri de Defensa que cedeixi l'antic quarter de Son Busquets de Palma al Ministeri de Mobilitat i Agenda Urbana per construir-hi 800 habitatges protegits, segons ha informat Europa Press. Aquesta ha estat una iniciativa del PP, encara que s'ha aprovat per unanimitat. Així, el Congrés demana als dos ministeris que acabin de traspassar Son Busquets i que aquest espai es pugui habilitar per fer-hi una promoció d'habitatge públic que es destinaria a lloguer social.

Durant el debat, la diputada del PP balear Marga Prohens ha lamentat "el silenci de Francina Armengol" i que hagi de ser el PP qui "doni la cara per temes que tenen un consens ampli a les Balears". "Mentre que el conseller de Mobilitat i Habitatge ens diu que no hi ha acord però sí voluntat, el PP exigeix que hi hagi una realitat", ha afegit.

Per part seva, la diputada de Podem Lucía Muñoz ha criticat que "no s'entén que la ciutadania de Palma no hagi pogut decidir què es fa amb els terrenys de Son Busquets, que estan abandonats i són públics". Muñoz també ha retret al PP que parli de Son Busquets en la Comissió, però que voti en contra de la llei d'habitatge impulsada per les organitzacions de la societat civil, sobretot si "va ser el batle del PP Mateu Isern qui volia cercar inversors privats interessats a Son Busquets".

Podem ha demanat que també es tinguin en compte per a Son Busquets els projectes presentats en el concurs d'idees que va impulsar l'associació Joves Arquitectes de Mallorca.

stats