Política 25/07/2019

Condemnen el PP a tornar la subvenció electoral del 2007 que va cobrar fraudulentament

El Tribunal Superior de Justícia ha desestimat el recurs que van presentar els populars per evitar el pagament, que supera els 200.000 euros

Ara Balears
2 min
Els jutjats de Via Alemanya de Palma. / ARA BALEARS

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Balears ha condemnat el PP a pagar més de 200.000 euros per la subvenció electoral del 2007 que va cobrar de manera fraudulenta, segons han informat diferents mitjans de comunicació. D'aquesta manera, la sentència dona la raó al Govern, que reclama que tornin els doblers, i desestima el recurs que varen presentar els populars per evitar el pagament.

Els fets van succeir l'any 2007, quan tots els partits polítics van presentar a la Sindicatura de Comptes tots els doblers que van gastar a la campanya electoral per poder cobrar la subvenció corresponent. Anys després, el que era en aquell moment el gerent de la formació, Fernando Areal, va confessar que una part de les despeses de la campanya es va pagar en negre. Areal va ser condemnat per manipular els comptes del partit.

Després d'aquesta sentència, es va encarregar un informe a la Sindicatura de Comptes per determinar quina part de la subvenció que van cobrar els populars va ser il·legal. L'informe va concloure que el PP tenia un saldo negatiu de 153.000 euros. Després de conèixer les conclusions, el Consell de Govern va decidir reclamar la subvenció que no hauria d'haver cobrat. Tot i que el PP va posar un recurs per no pagar, el Superior ha donat la raó al Govern. Així, el Partit Popular haurà de pagar aquesta quantitat més interessos, una xifra que supera els 200.000 euros.

El Govern podrà cobrar immediatament aquesta quantitat, ja que un altre acord d'un jutge va obligar els populars a deixar aquesta quantitat en dipòsit en previsió que la sentència fos desfavorable al partit.

El PP recorrerà la sentència

Per la seva part, el PP ja ha anunciat en un comunicat que recorrerà contra la sentència del Tribunal Superior davant el Tribunal Suprem. A més, des del partit, han lamentat que "uns fets que varen succeir fa 12 anys" donin mala imatge a la formació quan "els responsables ja no estan ni en el partit ni en política".

stats