Política 25/03/2021

Condemnen l'Ajuntament de Marratxí a investigar si Bauzá podia cobrar dedicació exclusiva com a batle

Si es determina que hi havia incompatibilitat entre el càrrec de batle i el d'administrador de la seva farmàcia i dues societats més, hauria de tornar uns 120.000 euros

ARA Balears
1 min
L'expresident i exsenador balear José Ramón Bauzá.

PalmaEl Jutjat contenciós administratiu número 2 de les Balears ha condemnat l'Ajuntament de Marratxí a obrir una investigació i pagar-ne les despeses per determinar si José Ramon Bauzá podia cobrar dedicació exclusiva quan era batle del municipi a la vegada que administrava la seva farmàcia i dues societats més, segons ha informat Diario de Mallorca.

Aquesta sentència contra l'expresident del Govern i eurodiputat de Ciutadans és la resposta a la demanda que va interposar Esquerra Unida l'any 2013, quan Bauzá encara era batle de Marratxí. En aquell moment el partit polític d'esquerres va demanar al Consistori que els serveis jurídics municipals verificassin si era compatible la seva activitat professional amb el fet de cobrar un sou com a batle.

L'Ajuntament, amb majoria absoluta del PP, va rebutjar la proposició i Esquerra Unida va presentar un recurs contenciós administratiu perquè entenien que Bauzá "va incórrer en incompatibilitat mentre era regidor i batle amb nòmina i, al mateix temps, tenia la titularitat d'una farmàcia i la seva condició d'administrador de dues mercantils". Tot i que en un primer moment es va desestimar la demanda, l'advocat va decidir apel·lar i el Tribunal Superior de les Illes Balears va revocar la primera sentència.

Així, l'escrit apunta que l'Ajuntament haurà d'"incoar, tramitar i resoldre un procediment investigador sobre la concurrència o no de les incompatibilitats assenyalades per EU, amb expressa condemna en costes a la part demandada i codemandada". Ara, el Consistori governat pel PSOE, MÉS i el Pi, haurà de decidir si obre la investigació o recorre la sentència. Cal remarcar que en cas que es determini la incompatibilitat, Bauzá haurà de tornar uns 120.000 euros.

stats