Política 29/03/2022

De la Concha acusa el PP de "voler enfrontar" pescadors i agricultors

La consellera ha criticat que els populars s'interessin ara pel sector de la pesca, quan la seva situació, excepte per la pujada del carburant, "no ha canviat"

ARA Balears
2 min
Un grup de pescadors treballant.

La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, ha acusat el PP de "voler enfrontar" el sector de la pesca i el de l'agricultura. Així ho ha manifestat durant el ple del Parlament, després de ser preguntada per la diputada popular Virginia Marí sobre si les ajudes que reben ambdós col·lectius són suficients o no.

Durant la seva resposta, De la Concha ha criticat que el PP "remogui aigües turbulentes en mals moments per al conjunt de la població". A més, denuncia que l'oposició s'interessi ara pel sector de la pesca, quan la seva situació és similar a la que tenien fa un mes. "Em sorprèn, perquè de fa un mes fins ara la seva situació no ha canviat", ha argumentat. "És cert que es veu afectat per la pujada brutal del preu del combustible, però per la resta la situació és exactament la mateixa", ha afegit.

La "realitat balear"

Per altra banda, ha reivindicat la necessitat que es reconegui la "peculiaritat" del sector de la pesca illenc i la seva "realitat balear". En aquest sentit, ha assegurat que el Govern està fent feina perquè això sigui possible i ha recordat algunes de les mesures que s'estan posant en marxa per compensar la situació que travessa actualment aquest col·lectiu, com les bonificacions i la possible supressió de les tasses portuàries, entre d'altres.

"S'estan donant solucions en l'àmbit europeu i estatal, avui tindrem notícies", ha indicat la consellera durant les quatre intervencions que ha fet avui al Parlament. En aquesta línia, ha recordat que el Govern ja ha demanat a l'Estat que s'abaixi el preu del combustible pesquer, així com que se'ls exoneri de les tasses aeroportuàries.

Per altra banda, el diputat de Ciutadans Jesús Méndez també ha demanat a la consellera per les possibilitats d'adoptar mesures similars a les d'altres països. "En aquests moments de dificultats es posa de manifest l'equivocació de la nostra política de sobirania alimentària que no aconsegueix ni uns mínims del que hauria de constituir una autonomia de proveïment normal en un territori insular", ha apuntat.

stats