Societat 19/03/2022

La flota pesquera balear se suma a l'aturada de l'Estat

Estarà amarrada els dies 21, 22 i 23 de març

ARA Balears
1 min
Dos pescadors arriben al port de Cala Figuera, a Santanyí.

PalmaLa flota pesquera illenca s'ha sumat a l'aturada convocada a tot l'Estat. Segons ha informat aquest dissabte la Federació Balear de Confraries de Pescadors, la flota estarà amarrada des de dilluns que ve, 21 de març, i s'allargarà fins a la reunió que es mantindrà dimecres, dia 23, amb el ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas.

D'aquesta manera, el sector pesquer té la intenció d'amarrar la flota durant els tres primers dies de la setmana que ve, fet que posaria en greu perill el subministrament de peix fresc al mercat. A més, cal recordar que aquesta aturada se suma a la manca de subministrament de peix fresc procedent de la Península com a conseqüència de la vaga dels transportistes.

Segons ha assenyalat Europa Press, el president de la Federació Balear de Confraries de Pescadors, Domingo Bonnín, ha manifestat que la decisió d'amarrar la flota s'ha pres després de la reunió que van mantenir aquest divendres totes les confraries de l'Estat. Els pescadors reclamen "solucions urgents" per posar fi a la "gravíssima" situació que travessa el sector.

Bonnín ha dit que "no entén que fins avui Espanya no hagi intentat ajudar el sector, tot i que governs d'altres països de la Mediterrània, com és el cas de França i Itàlia, ja han adoptat solucions d'urgència per fer costat immediatament al sector de la pesca".

stats