Judici
Política 23/09/2023

Concert solidari amb els antifeixistes detinguts a Pego el 2020

Seran jutjats pels aldarulls que hi va haver durant una contramanifestació convocada per la presència de seguidors d'extrema dreta

Ara
1 min
Un moment de la concentració celebrada a Pego per rebutjar la detenció de 12 militants antifeixistes

ValènciaAquest dissabte a les 20 h se celebrarà un concert solidari per donar suport als 14 antifeixistes detinguts el 2020 al municipi de Pego (Marina Alta). Els militants seran jutjats a partir del 17 d'octubre pels aldarulls que hi va haver durant una contramanifestació convocada en resposta a la presència a la localitat de seguidors d'extrema dreta.

Per aquells fets, la Fiscalia sol·licita una condemna de 8 anys i 11 mesos de presó per a 12 militants pels delictes de desordres públics, atemptat contra l'autoritat i lesions; i una de 4 anys i 9 mesos per a dos activistes més pels delictes de desordres públics i amenaces.

En la causa s'investiguen els aldarulls del 18 d'octubre del 2020 durant una contramanifestació convocada en resposta a la presència al municipi de seguidors d'extrema dreta, que van recórrer la població corejant consignes feixistes abans de la celebració d'un partit de futbol entre l'equip local i el Gandia (Safor). Durant les protestes, sis agents de la Guàrdia Civil haurien resultat ferits "per cops de pedres, llambordes i fins i tot una tapa de claveguera" que els militants antifeixistes haurien llançat quan els seguidors ultres abandonaven l'estadi de futbol escortats pels cossos de seguretat, segons el ministeri públic.

Les defenses dels acusats van qualificar les peticions de la Fiscalia de "desorbitades" del tot i mancades de "qualsevol justificació ni correlació amb els fets ocorreguts". A més, van denunciar l'existència d'un "component ideològic" i d'un desig de "criminalitzar el moviment antifeixista". 

stats