Política 26/05/2021

Biel Company anuncia que abandona la política

La diputada en el Congrés Marga Prohens és la més ben posicionada per succeir-lo a la presidència del PP

3 min
Biel Company durant la roda de premsa

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha anunciat per sorpresa aquest dimecres que abandonarà la política després del congrés del seu partit, previst per al 17 o el 24 de juliol –la data encara està per determinar. Una vegada deixi de ser el màxim dirigent del PP autonòmic, Company no es reincorporarà al curs parlamentari el setembre, entregarà la seva acta de diputat i desenvoluparà la seva tasca en el sector privat. L'anunci ha estat inesperat. Només coneixien les seves intencions uns pocs membres del seu partit. De fet, fins i tot alguns familiars de Company s'han assabentat avui de les seves intencions. "Hi ha gent del partit que no és aquí que no sabia que anava a dir això. Ho hem fet així per evitar especulacions i nervis", ha explicat l'encara president popular, que ha comparegut davant dels mitjans de comunicació, acompanyat pel secretari general del partit, Toni Fuster, el diputat Sebastià Sagreras i el president del PP de Mallorca, Llorenç Galmés, qui estava visiblement emocionat.

Pel que fa a la cursa pel relleu a la presidència, fonts properes al PP expliquen que la diputada en el Congrés Marga Prohens serà l'única candidata a succeir Company, a no ser que hi hagi alguna sorpresa. Un dels punts més importants al seu favor és que és la persona més propera a hores d'ara a la direcció estatal. Malgrat que el president ha explicat que "fa mesos" que va decidir "agafar aquest camí" i que només alguns companys de partit coneixien la seva determinació, la direcció estatal hauria tengut molt a veure amb el seu relleu. "El PP ha fet feina interna, que és el que s'havia de fer", ha continuat, a més de remarcar que continuarà amb la seva tasca com a president i portaveu del grup parlamentari "unes setmanes més", fins que al congrés del PP es decideixi qui continuarà liderant el projecte polític. "No començaré el pròxim període de sessions", ha afegit el popular, que no ha volgut apuntar res sobre els possibles candidats. "Demanau a les persones que creieu. Jo som el que surt i no qui hagi de dir res", ha indicat.

Quant als motius que l'han fet prendre aquesta decisió, Company ha explicat que va decidir liderar el partit en "uns temps difícils", però que només havia pensat dedicar-se a la política "uns anys" de la seva vida. Ara que els populars estan en tendència ascendent després de la victòria d'Isabel Ayuso a Madrid, el líder balear ha considerat que era "un bon moment" per fer el relleu. "Si ho hagués dit abans, s'hauria creat un buit d'autoritat. Ara estic tranquil", ha afegit, a més d'apuntar que ho va comunicar quan es varen dur a terme els congressos insulars del partit a finals de febrer.

Company també ha reiterat en diverses ocasions que el PP ha deixat enrere els problemes de la derrota electoral del 2015 i ha remarcat la unitat del partit. "Treballam per a la gent i no amb problemes interns", ha subratllat. També ha comentat que té tot el suport de la direcció estatal i del president Pablo Casado, i que li han donat "totes les facilitats" per continuar en la política, encara que ell les ha rebutjat. "No hi vull continuar. Després d'una etapa complicada vull dedicar-me a l'activitat privada, encara que sempre continuaré treballant amb el PP en tot el que necessiti", ha afegit. I, minuts després de la seva compareixença, ha fet pública la decisió a les xarxes socials.

Biel Company va ser elegit president del PP balear el 2017, en un congrés en què es va imposar a l'expresident del Govern, José Ramón Bauzá. Anteriorment va ocupar el càrrec de conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori entre el 2011 i el 2015, precisament quan José Ramon Bauzá era president de l'Executiu.

Per la seva part, Marga Prohens ha publicat un missatge d'agraïment a Company a les xarxes socials, en el qual ha destacat la vocació de servei i la generositat del líder popular.

stats