Política 21/09/2020

Vaguistes de l'EMT tallen el trànsit de les Avingudes per demanar la dimissió del batle de Palma

El comitè de vaga de l'empresa critica la "nefasta" gestió de José Hila

K. O.
2 min
Vaguistes a les Avingudes de Palma.

PalmaLes protestes del comitè de vaga de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) s'han intensificat aquest dilluns, tot just una setmana després de l'inici de la vaga indefinida de conductors. Una cinquantena de treballadors han tallat el trànsit de les Avingudes a l'altura de la plaça d'Espanya de Palma durant cinc minuts. Els vaguistes han demanat la dimissió del batle de Ciutat, José Hila, per la "nefasta" gestió que està fent de la vaga, segons explica el portaveu del comitè, Andrés Rodríguez.

"Volíem visibilitzar la nostra situació sense perjudicar ningú i només hem tallat el trànsit cinc minuts", diu el sindicalista. En la protesta també hi havia un taüt amb un cartell que demanava la dimissió del regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma, Francesc Dalmau, i del gerent de l'EMT, Mateu Marcús. A més, un altre grup de vaguistes ha fet una performança similar a les oficines de l'empresa.

Al voltant de les 7 h, el piquet de treballadors que es concentra cada dia a les cotxeres de l'empresa des que va començar la vaga indefinida ha intentat impedir que un bus que no era de serveis mínims sortís a treballar. Malgrat que finalment ha pogut sortir, Rodríguez assegura que el conductor ha tornat perquè ha quedat "retratat davant la resta de companys".

Vaguistes de l'EMT a les oficines de l'empresa, a Palma.

Les negociacions entre el comitè i la direcció de l'EMT es varen trencar una vegada més sense cap acord aquest diumenge. La portaveu del Partit Popular, Mercedes Celeste, ha fet una roda de premsa aquest dilluns on s'ha oferit com a mediadora i ha anunciat que la seva formació demanarà un consell extraordinari de l'EMT per només tractar la vaga. La popular també ha dit que es vol reunir amb el batle de Palma i el comitè de vaga, i ha considerat que el regidor de Mobilitat és qui s'hauria d'haver assegut abans amb els treballadors i no el batle.

"Cal flexibilitat", ha afirmat, i ha exigit que es tornin a recuperar les línies i aturades suprimides durant l'estat d'alarma i ha criticat que el preu del bitllet del bus hagi pujat. "Qui en surt més perjudicada és la ciutadania, en uns moments que són molt complicats", ha afegit la portaveu. D'altra banda, la Federació d'Associacions de Veïns de Palma ha exigit aquest mateix dilluns la intervenció directa del batle de Ciutat, José Hila, per arribar a un acord en les negociacions amb el comitè.

El tinent de batle de Mobilitat de l'Ajuntament, Francesc Dalmau, va criticar diumenge la decisió de trencar les negociacions i mantenir la vaga indefinida per part dels treballadors. "És inaudit que en una negociació per desconvocar una vaga, que ja ha durat set dies, s'aixequin de la taula perquè no els agrada la proposta de l'empresa i se'n vagin sense ni tan sols entrar a debatre-la", va assenyalar. Dalmau va insistir que la direcció de l'empresa mantindrà intacta la seva voluntat de diàleg i d'arribar a acords, "però dos no parlen si un no ho vol".

stats