Política 19/09/2023

Ciutadella invertirà més de 173.000 euros a millorar l'escorxador municipal

També demanen una pròrroga d'un any al Govern balear per no perdre la subvenció

Iván Martín
1 min
Imatge de l'escorxador de Ciutadella.

CIUTADELLAL'Ajuntament de Ciutadella ha anunciat que destinarà 173.592 euros al projecte de reforma integral de les divisions de les quadres per a bens i porcs de l'escorxador municipal. L'actual edifici número dos de la instal·lació presenta unes deficiències importants i, a més, les quadres no compleixen la Llei de benestar animal. En aquest sentit, la reforma se centra en la redistribució d'aquestes quadres i en actuacions al mateix edifici, que presenta unes mancances rellevants.

D'altra banda, també s'ha aprovat l'ampliació del termini per dur a terme les actuacions de millora necessàries a l'escorxador. En concret, se centren en el sanejament de les aigües residuals i del tractament de la sang. Va ser el desembre del 2021 quan el Govern balear va aprovar una subvenció de 998.000 euros per executar aquestes obres. El problema és que, avui dia, cap dels dos projectes està aprovat, i un dels dos encara està en procés de redacció.

Per aquest motiu, amb el risc de perdre aquesta subvenció i davant la impossibilitat de finalitzar els projectes dins el termini estipulat de dia 31 de desembre, el Consistori ha sol·licitat ampliar-lo fins al 31 de desembre del 2024. D'aquesta manera, s'asseguraria poder acabar la redacció, per després licitar-los i, finalment, executar-los.

stats