Política 26/05/2018

Cs demana al PSOE que retiri la moció i en pacti una altra d'"instrumental" per anar a eleccions

El partit taronja insta el PSOE a retirar una moció que considera "precipitada, irresponsable i perjudicial per a Espanya"

Efe
1 min
José Manuel Villegas, secretari general de Ciutadans.

MadridCiutadans ha rebutjat aquest dissabte la moció de censura "irresponsable" registrada pel líder del PSOE, Pedro Sánchez, per formar "un govern Frankenstein en mans dels que volen trencar Espanya". En lloc seu, ha ofert pactar "una moció instrumental" sense Rivera ni Sánchez de candidats per anar a eleccions.

El secretari general del partit taronja, José Manuel Villegas, ha assegurat en una roda de premsa que ahir van seguir "amb preocupació" les intervencions dels "líders del bipartidisme", als quals ha demanat que rectifiquin les seves posicions.

"Rajoy es manté en l'immobilisme, sense assumir que la seva etapa s'ha acabat", ha assenyalat Villegas, que ha manifestat la intenció del seu partit de seure "des d'ara mateix" amb el PSOE si el president del govern espanyol "s'enroca a allargar la seva agonia i a arrossegar amb ell tots els espanyols".

Per això Sánchez ha de retirar la moció "precipitada", "irresponsable i perjudicial per a Espanya", ja que "després d'una legislatura liquidada per la corrupció no cal discutir cap programa de govern".

A canvi, ha defensat pactar amb els socialistes una altra moció de censura "amb un candidat instrumental" que no seria ni el líder de Ciutadans, Albert Rivera, "ni el senyor Sánchez", perquè pogués "donar veu a Espanya".

"La solució a un govern de Rajoy esquitxat per casos de corrupció no pot ser un govern Frankenstein de Sánchez en mans dels que volen trencar Espanya", ha insistit Villegas, en al·lusió als partits independentistes.

stats