Política 12/03/2018

Ciutadans demana que es faci públic quins alts càrrecs tenen títol de català

El partit exigirà al Parlament que les acreditacions es publiquin als currículums de tots els polítics

Ara Balears
1 min
Ciutadans considera una qüestió d'exemplaritat que el que un no té no l'hi pot exigir als d'abaix.

PalmaCiutadans (Cs) ha demanat al Govern que informi de quins alts càrrecs de l'administració autonòmica tenen títol de català i reclamarà que aquestes acreditacions es publiquin en els currículums de tots els polítics i càrrecs de confiança amb responsabilitats autonòmiques.

"És una qüestió d'exemplaritat, que allò que un no té no es pot exigir als de baix", ha assenyalat en roda de premsa el líder de Cs, Xavier Pericay.

D'altra banda, el portaveu parlamentaris del partit taronja ha explicat que en el ple d'aquest dimarts demanarà a la presidenta, Francina Armengol, la seva opinió sobre el fet que el PSOE hagi abandonat la subcomissió del Congrés que negocia un pacte per aprovar una nova llei d'educació.

Segons Pericay, el PSOE ha posat "una excusa" per apartar-se de la negociació que posa en perill la possibilitat d'una llei d'ensenyament estable, per la qual cosa sol·licitarà a Armengol que contribueixi que el seu partit "reconsideri" el seu punt de vista.

El líder de Cs ha considerat que aquest plantejament no és contradictori amb el fet que ni ell mateix ni l'altra diputada del seu partit, Olga Ballester, participin en la ponència creada per cercar un pacte educatiu d'àmbit balear.

stats