Política 07/01/2019

Ciutadans carrega contra el Govern per les prospeccions petrolíferes

La diputada Olga Ballester critica el silenci d'Armengol sobre la pròrroga de l'executiu de Sánchez a Repsol

Maria Llull
2 min
Xavier Pericay i Olga Ballester en el Parlament.

PalmaLa diputada de Ciutadans, Olga Ballester, ha carregat aquest dilluns contra el Govern de Francina Armengol i el seu silenci sobre la pròrroga de deu anys que ha concedit l'executiu de Pedro Sánchez a Repsol per continuar fent prospeccions a la plataforma Casablanca, que està situada davant Tarragona i afecta el corredor de cetacis. "Aquesta pròrroga s'ha concedit amb el silenci absolut d'Armengol, MÉS i Podem", ha dit Ballester.

"No s'entén la manera d'actuar del PSOE. Han estat quatre anys defensant el no a les prospeccions i ara és al Govern i hi donen una pròrroga de deu anys", ha dit la diputada. Ballester també ha anunciat que Fernando Navarro demanarà al Congrés per aquesta concessió. "És obligatòria o potestativa? En cas que sigui potestativa, caldria saber si s'ha valorat la incongruència d'aquesta decisió amb la transició energètica i perquè s'ha pres sense un expedient d'avaluació d'impacte, que és obligatori", ha explicat.

Pericay acusa el Govern de menyspreu institucional envers l'exèrcit

Per la seva banda, el portaveu de Ciutadans al Parlament, Xavier Pericay, ha tornat a criticar que cap membre del Govern assistís a la Pasqua Militar el passat diumenge. "Això deixa en evidència el menyspreu institucional del Govern a l'exèrcit", ha dit Pericay, qui també ha acusat l'executiu d'Armengol d'oblidar "de manera reiterada" el suport dels militars en les inundacions del Llevant de Mallorca.

Pericay també ha fet referència a la "preocupació" que han manifestat alguns membres de l'exèrcit per aquests fets, encara que no ha volgut dir cap nom en concret. "Que el Govern no assisteixi als seus actes produeix una sensació de manca de respecte. "Si és una absència intencionada, entenc que les forces armades se sentin ofeses".

Però el portaveu de Ciutadans no s'ha limitat a parlar de l'exèrcit i ha anat més enllà, referint-se als partits de l'oposició. "El menyspreu institucional del Govern té el seu reflex en l'oposició parlamentària", ha dit Pericay, qui ha posat alguns exemples, com que s'hagin demanat les compareixences de Cladera, Armengol o Tur i encara no les hagin fet.

stats