Política 28/05/2015

Cifuentes exigeix al seu número set que plegui si es confirma que està imputat

En una entrevista a Antena 3 assegura que si hagués sabut aquesta situació d'Álvaro Ballarín no l'hauria inclòs a la seva llista

Efe
2 min
La delegada del govern espanyol a Madrid, Cristina Cifuentes, en una imatge recent / EFE

MadridLa candidata del PP a la Presidència de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha exigit al número 7 de la seva llista, Álvaro Ballarín, que renunciï a l'acta de diputat autonòmic si es confirma que està imputat, fet al qual s'ha compromès.

Segons han indicat a Efe fonts de la candidatura autonòmica del PP, Cifuentes i Ballarín van estar reunits ahir a la nit després que la candidata conegués una notícia que aquest dijous publiquen els diaris 'Abc' i 'El Mundo', segons la qual Ballarín està imputat des del gener pels delictes de prevaricació, falsedat de document públic i desobediència pel jutjat d'instrucció número 39 de Madrid.

Segons aquestes informacions, Ballarín, regidor president del districte madrileny de Moncloa-Aravaca, hauria ordenat fer un informe tècnic "arreglat" i "elaborat a la carta" per justificar una resolució municipal que evitava complir una sentència ferma del 2007 que va ordenar revertir la legalitat urbanística o enderrocar un aparcament.

L'acord al qual van arribar ahir a la nit Cifuentes, que fins aquell moment no tenia coneixement d'aquesta situació, i Ballarín, que va negar estar imputat i va assegurar que la querella està arxivada, és que si el matí d'aquest dijous es confirma la veracitat de la informació i la imputació, renunciarà a l'acta de diputat.

En una entrevista aquest matí a Antena 3, la candidata del PP ha assegurat que es va assabentar d'aquest assumpte "ahir a la nit". "No ho sabia, perquè si no [Ballarín], evidentment, no hauria anat a les llistes", ha assegurat Cifuentes, que des de la designació com a candidata ha repetit que mai portaria imputats a la seva llista –tot i que també va reconèixer que no l'havia fet ella, sinó el PP de Madrid–, i ha fet signar a tots els membres de la candidatura un codi ètic que els obliga a renunciar si fossin imputats per delictes de corrupció.

En l'entrevista, Cifuentes ha confirmat que ahir a la nit va parlar amb el regidor i diputat electe i que aquest "nega la informació que s'ha publicat" i afirma que es tracta d'"una querella que està arxivada". Cristina Cifuentes ha manifestat que "si es confirma la imputació, Álvaro Ballarín ha posat el seu càrrec a disposició"

stats