Política 27/03/2019

CCOO aposta per un model productiu que sigui "inclusiu i sostenible" per poder crear ocupació de qualitat

El sindicat ha presentat les seves propostes de recomanacions als partits polítics amb vista a les eleccions autonòmiques del maig

Ara Balears
1 min
Imatge de la roda de premsa d'aquest dimecres

PalmaEl secretari general de CCOO de les Illes Balears, José Luis García, ha presentat aquest dimecres el document de propostes amb vista a les eleccions autonòmiques del maig que contenen les recomanacions adreçades als partits polítics. La proposta de CCOO es fonamenta en dos pilars bàsics: per una banda, la intensificació del diàleg social, i per una altra, la creació dels fonaments d'un model productiu que sigui inclusiu, sostenible i competitiu per poder crear ocupació de qualitat i atemporal.

La proposta del sindicat té tres pilars. El primer és l'econòmic, en què es reclama un millor finançament i l'afavoriment de la diversificació i l'especialització. El segon pilar és social, dirigit a les polítiques públiques, la llengua, la cultura, la memòria, la igualtat i l'habitatge. I el darrer element és de caràcter mediambiental, en què es posa l'accent en les energies renovables i les tecnologies netes.

La motivació de la presentació de les propostes és valorar el caire sociopolític del sindicalisme de classe, ja que "la política és un bon instrument per a la millora de les condicions de vida dels treballadors i les treballadores", en paraules de García.

"CCOO es considera un actor polític de primer ordre, però no un partit polític. Nosaltres, com a sindicat, defensam els interessos de la classe treballadora, i els partits polítics l'interès general", ha assenyalat el secretari general.

García ha valorat també la legislatura dels Acords pel Canvi, que ha descrit com una legislatura “amb més llums que ombres”, remarcant la represa del diàleg i la concertació amb el Govern de les Illes Balears com la fita més ressenyable i més positiva.

stats