Política 23/05/2019

CCOO demana el vot per als partits del Pacte d'esquerres de les Illes

El sindicat vol un Govern al qual pugui exigir polítiques que millorin les condicions de treball dels ciutadans

Carles Tudurí
1 min
Lezcano i García, durant la roda de premsa d'aquest dijous

PalmaEl secretari general de CCOO a les Illes, José Luis García, ha demanat aquest dijous el vot per als partits del Pacte d'esquerres a les eleccions autonòmiques, europees, municipals i insulars de diumenge, ja que considera que aquestes formacions han duit a terme durant els darrers quatre anys polítiques per millorar les condicions de treball i de vida dels ciutadans.

"Per continuar amb les polítiques de progrés, que generin ocupació de qualitat, necessitam governs als quals es pugui exigir això", ha subratllat García. Tot i aquest clar suport al PSIB, Unides Podem i MÉS, García no ha volgut decantar-se per cap dels partits que formen aquest pacte.

Segons García, els sindicats necessiten influir en el futur Govern per continuar exigint polítiques d'ocupació que lluitin contra la precarietat "que encara està present en el nostre mercat laboral". També ha demanat polítiques valentes per evitar l'especulació en l'habitatge i per diversificar l'economia de les Illes.

García ha estat acompanyat en la roda de premsa pel secretari d'organització estatal de CCOO, Fernando Lezcano, qui ha recordat que el sindicat ja va optar abans de les generals del 28 d'abril per demanar el vot per a formacions d'esquerra davant "els riscos d'involució" que representa la irrupció a Espanya i Europa de partits d'extrema dreta.

El secretari d'organització s'ha pronunciat també respecte de la formació del pròxim govern estatal i, encara que ha dit que al sindicat li resulta indiferent que sigui de coalició PSOE-Podem o dels socialistes en solitari, ha criticat que es vulgui "demonitzar" un executiu amb dos partits i ha apuntat que el PSOE es va beneficiar el 28-A d'"una espècie de vot prestat" d'antics electors de Podem.

stats