Política 29/10/2014

CCOO considera el dividend d'Endesa "un escàndol financer i industrial"

Enel ja ha recuperat en sis anys l'import de la compra de l'elèctrica gairebé sense desprendre d'actius, segons el sindicat

Europa Press
1 min
Endesa / ENDESA

MadridCCOO considera que el repartiment aquest dimecres dels dos dividends extraordinaris d'Endesa (més de 14.600 milions d'euros sumats) després de la venda a Enel dels actius llatinoamericans és "un dels escàndols financers i industrials més importants des de la Transició".

El sindicat considera que aquest dividend "consuma l'expropiació d'Endesa que va iniciar Aznar i que acaba Rajoy", i veu "prioritari" obrir un debat sobre "la necessitat de disposar d'un operador públic que intervingui en el sector i en el mercat de l'energia".

"En un moment en què la societat espanyola assisteix indignada als continus escàndols i corrupteles que les elits polítiques i empresarials cometen amb l'absoluta inactivitat del govern del PP, s'acaba de produir un dels escàndols financers i industrials més importants des de la Transició", diu el comunicat de CCOO.

Endesa reparteix aquest dimecres entre els seus accionistes 14.606 milions d'euros, dels quals 8.253 procedeixen de la venda dels actius llatinoamericans i 6.253 d'un segon dividend extraordinari.

Per a CCOO, aquests dividends són "el resultat d'una pràctica inacceptable en una empresa regulada d'un servei públic essencial com és l'electricitat". Mentre es produeixen "disbarats d'aquesta envergadura", ha acusat, el govern "calla".

stats