Consell de Mallorca
Política 12/10/2022

CCOO carrega contra Aurora Ribot pels acomiadaments a Mac Insular

El Consell de Mallorca aclareix que els acomiadaments són responsabilitat única de l'empresa

ARA Balears
1 min
Entrada principal a les instal·lacions de Mac Insular, a Bunyola.

PalmaLa Federació de l'Hàbitat del sindicat CCOO ha demanat la dimissió de la consellera insular de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, i del director insular de Residus, Juan Carrasco, pels acomiadaments a l'empresa gestora de residus Mac Insular a causa de la gestió.

En una nota de premsa, el secretari general de la Federació de l'Hàbitat de l'organització sindical, Miguel Pardo, ha criticat la gestió dels residus de construcció i demolició, voluminosos i pneumàtics, que ha derivat en acomiadaments i disminució d'horaris de recepció.

Segons han recordat, els acomiadaments es van justificar per la reducció d'horaris de recepció i atenció al públic a les plantes de transferència de Manacor, Llucmajor, Artà, Inca, Porreres i Santa Margalida. Els antecedents d'aquesta decisió, "política" segons han indicat, es remunten a un acord signat entre el Consell de Mallorca i l'empresa Mac Insular decidit al ple del Consell Insular del 28 de juliol.

L'acord, segons han explicat, posava fi a 12 anys de conflictes judicials amb l'empresa, que reclamava 100 milions d'euros a la institució insular. Tot i això, per CCOO, els errors que poguessin cometre els polítics en la gestió privada dels serveis públics no els haurien de pagar els ciutadans amb l'empitjorament del servei o les treballadores amb els seus acomiadaments.

La resposta del Consell

El Consell de Mallorca ha aclarit que els acomiadaments són responsabilitat única de l'empresa i que la institució insular no pot intervenir en la seva gestió. Fonts del Consell han recordat que té dues concessions que fan la gestió de residus, Tirme i Mac Insular, i no pot intervenir a la vida de l'empresa. "La nostra funció es limita a supervisar-ne els resultats en matèria de reciclatge", han incidit.

stats