Política 22/11/2018

Catalina Soler, a Sandra Espeja: "Tic tac, tic tac, tic tac... El 25 de maig és a prop"

La consellera i senadora del PP critica la subvenció de 15.000 euros a Aliança Mar Blava

Maria Llull
2 min
Imatge d'arxiu d'un ple del Consell Insular de Mallorca.

PalmaEl Consell de Mallorca ha fet aquest dijous un ple urgent per tal d'aprovar una subvenció nominativa de 15.000 euros a Aliança Mar Blava, la ratificació de la dissolució del consorci eurolocal amb l'Ajuntament de Palma i aprovar una subvenció de 2,3 milions d'euros a l'Ajuntament de Palma per a inversions en obres i serveis. Un dels moments que ha marcat el ple ha estat el de l'enfrontament entre la consellera i senadora del Partit Popular, Catalina Soler, i la consellera insular de Medi Ambient, Sandra Espeja, precisament pels 15.000 euros atorgats a Aliança Mar Blava. "Tic tac, tic tac, tic tac... El 25 de maig és a prop", li ha acabat dient Soler a Espeja amb un somriure. Per la seva part, la consellera de Medi Ambient ha respost amb un refrany en castellà. "A palabras necias, oídos sordos".

Només el PP s'ha oposat a atorgar aquesta subvenció a Aliança Mar Blava, que s'ha aprovat amb 22 vots a favor. La resta de grups ha destacat la feina d'aquesta organització en contra de les prospeccions i per tal d'aconseguir un corredor de cetacis a la Mediterrània que sigui una àrea protegida.

Quant a la ratificació de la dissolució del consorci eurolocal, format per l'Ajuntament de Palma i el Consell per tramitar subvencions europees, tots els grups han criticat la desídia i la poca implicació de Cort. "És una llàstima que el Consell compleixi els seus acords i el senyor Antoni Noguera no ho faci", ha dit el conseller d'El Pi, Antoni Pastor. La dissolució s'ha ratificat amb 29 vots a favor.

Un punt controvertit del ple ha estat l'aprovació d'una subvenció de 2,3 milions d'euros a l'Ajuntament de Palma per a inversions en obres i serveis. Malgrat que s'ha aprovat per unanimitat, tant El Pi com Ciutadans han criticat que el conseller insular de Desenvolupament Local, Joan Font, hagi reduït l'aportació del Consell per als ajuntaments en els pressuposts de 2019 i que ara destini 2,3 milions d'euros a Cort en virtut de la Llei de capitalitat. Aquests 2,3 milions es destinaran, entre d'altres projectes, a rehabilitar la piscina de Son Hugo, reformar el passeig de Son Sardina i adquirir una autoescala per als Bombers de Palma.

El conseller del PP, Mauricio Rovira, ha afirmat que "l'Ajuntament de Palma demostra una capacitat lamentable per aprofitar-se de les ajudes del Consell" i ha criticat que el termini d'execució dels projectes subvencionats finalitzi d'aquí a 3 anys. "L'Ajuntament de Palma està comprant un camió de bombers, no una fragata de guerra", ha dit.

De la seva part, Joan Font ha justificat els terminis d'execució perquè "els plecs per adquirir vehicles especials tenen moltes dificultats". El conseller insular de Desenvolupament Local ha reconegut que "hi ha una retallada per als ajuntaments als pressuposts de 2019", encara que ha observat que "per ventura es podrà compensar".

stats