Política 28/09/2021

Castells lamenta el menyspreu d'Armengol cap al Parlament: "Cada vegada sembla més un centre de convencions"

Mes per Menorca presenta una moció perquè la Cambra debati la gestió dels fons europeus

2 min
El portaveu de Més per Menorca, Josep Castells.

PalmaEl portaveu de Més per Menorca, Josep Castells, ha criticat aquest dimarts la manca de consideració del Govern d'Armengol cap al Parlament i ha lamentat que la Cambra sembli més "un centre de convencions" que no l'òrgan de control de l'Executiu. Durant la sessió de control al Govern, Castells ha criticat "la manca de col·laboració" en temes cabdals com "els fons europeus i el Règim Especial de les Balears (REB)". A més, el diputat ecosobiranista ha recordat que la consellera d'Hisenda, Rosario Sánchez, "es va negar la setmana passada, dimarts, a comparèixer al Parlament", mentre que el president de la Cambra va organitzar dijous una reunió externa a la dinàmica parlamentària per explicar la negociació del factor d'insularitat del REB. "Això sembla cada vegada menys un Parlament i cada vegada més un centre de convencions", ha criticat.

Per la seva banda, Armengol ha puntualitzat que Rosario Sánchez compareix aquest dimarts i ha justificat la reunió de dijous assenyalant que el Parlament és "la casa del poble". "Fer una reunió amb tots els agents socials i polítics és una mesura molt encertada", ha afegit. "Hi ha un pacte de reactivació en què alguns han volgut participar i uns altres no", ha dit Armengol en referència a l'absència de Més per Menorca en aquest fòrum. La cap de l'Executiu ha defensat "una democràcia més participativa" i ha remarcat que el Govern "no es nega a comparèixer".

Però Castells ha destacat que el Parlament té "l'obligació de controlar la feina del Govern" amb independència del funcionament del pacte de reactivació.

Moció sobre fons europeus

D'altra banda, Més per Menorca ha presentat una moció sobre la gestió dels fons Next Generation, la qual ha anat en la mateixa direcció: augmentar la participació del Parlament. Mitjançant aquesta iniciativa, que s'ha aprovat de manera parcial, la Cambra insta el Govern que informi sobre els fons europeus i dugui a terme una estratègia en clau balear perquè les empreses de les Illes captin el màxim de recursos per "transformar el model econòmic i social" de l'Arxipèlag.

El punt de la moció que no s'ha tirat endavant, i que ha tingut el vot en contra del PSIB, és el que insta el Govern a explicar al Parlament quina és la seva estratègia per captar i gestionar fons europeus. A més, el Govern tampoc no està obligat a informar sobre el Pla estratègic autonòmic per executar projectes ni a fer-lo arribar a la Cambra. El punt que parla del seguiment dels projectes que ha de fer el Parlament tampoc no ha rebut prou suport, ni tampoc el que insta el Govern a millorar la comunicació i coordinació amb els ajuntaments.

stats