Política 21/09/2021

L'absència de la consellera d'Hisenda encén la polèmica en el Parlament

Rosario Sánchez havia de comparèixer a petició de Més per Menorca, que anuncia "conseqüències" en la col·laboració amb el Govern

2 min
El portaveu de Més per Menorca, Josep Castells, aquest dimarts en el Parlament.

PalmaL'absència de la consellera d'Hisenda, Rosario Sánchez, ha encès la polèmica en el Parlament, perquè precisament aquest dimarts havia de comparèixer a petició de Més per Menorca per explicar en quin punt es troben les negociacions amb l'Estat sobre el Règim Especial de les Balears (REB) i la dotació del factor d'insularitat als pressupostos estatals del 2022. El Govern ha sol·licitat un ajornament de la compareixença de Sánchez perquè és de viatge a Madrid per a una reunió al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, però endarrerir-la implica que la consellera d'Hisenda comparegui després de la reunió amb el Ministeri d'Hisenda de dijous, a la qual, segons ha explicat Francina Armengol, ja s'acordarà una quantitat i un mètode de càlcul per al factor d'insularitat.

El portaveu de Més per Menorca, Josep Castells, ha protestat i ha remarcat que ajornar la compareixença aniria en contra del reglament del Parlament, però el president de la Cambra, Vicenç Thomàs, li ha retret que no manifestàs la seva oposició a un ajornament a la Junta de portaveus. "Que el Govern decideixi som i quan se sotmet al control del Parlament em sembla una vulneració del parlamentarisme i de la divisió de poders", ha dit Castells, qui també ha explicat que el Grup Parlamentari Socialista li va demanar que ajornàs aquest punt i que ell no va voler. "Per una qüestió de dignitat democràtica no acceptam aquesta modificació de l'ordre del dia", ha afegit Castells, qui ha protagonitzat un moment de tensió amb Thomàs, qui no li volia donar més la paraula. A més, Castells ha lamentat que el Govern no comparegui "mogut per una dinàmica purament mediàtica" pel que fa al REB.

Castells també ha indicat a les xarxes socials que la "plantada" de Rosario Sánchez a la Cambra "tindrà conseqüències en la col·laboració parlamentària entre Més per Menorca i el Govern". El diputat ecosobiranista també ha criticat el Parlament per haver permès l'ajornament i ha lamentat que la Cambra hagi estat "una simple corretja de transmissió d’interessos mediàtics del Govern, amb la inestimable col·laboració del president".

stats