Política 12/02/2021

Biel Company qualifica de "remodelació fallida" els canvis en el Govern

La portaveu parlamentària de Ciutadans, Patrícia Guasp, ha assegurat que l'anunci respon a una "estratègia per tapar la crisi interna" de l'Executiu

Ara Balears
2 min
El president del Partit Popular a les Illes Balears, Biel Company

El líder del PP balear, Biel Company, ha qualificat de "remodelació fallida" els canvis en el Govern perquè "al capdavant de les principals àrees de gestió hi continuaran els mateixos que fins ara han fracassat i ens han duit a la situació que avui tenim a les nostres illes", segons ha afirmat en un comunicat.

Company ha lamentat que la presidenta Francina Armengol "prescindeixi" de consellers d'àrees poc rellevants i, en canvi, doni més visibilitat a altres com Iago Negueruela, que passarà a ser portaveu del Govern. També ha considerat que s'ha "perdut l'oportunitat" de reduir alts càrrecs i el nombre d'assessors polítics per adaptar-se a la situació econòmica.

La portaveu parlamentària de Ciutadans, Patrícia Guasp, ha assegurat en una roda de premsa que l'anunci respon a una "estratègia per tapar la crisi interna" de l'Executiu balear en lloc de "guanyar eficàcia" administrativa. En canvi, ha valorat positivament que desaparegui la Conselleria d'Administracions Públiques, la qual s'integrarà a partir d'ara en l'àrea de Presidència, que assumirà les tasques de Funció Pública, Emergències i Interior.

Guasp també ha vist bé la creació d'una conselleria per gestionar els fons europeus, però no veu justificat que sota la mateixa direcció s'hi fiquin les competències de cultura i universitat. "Haurien d'haver creat una conselleria de fons europeus, innovació i model econòmic", ha dit.

El president d'El Pi, Antoni Amengual, ha explicat en un comunicat que espera que la Conselleria de Fons Europeus "serveixi perquè arribin el màxim doblers possibles". El regionalista ha considerat que el mes de juny cal haver vacunat el 70% de la població balear per poder tenir temporada turística. "Esperem que el nou Govern sigui fort i ferm per reivindicar davant Pedro Sánchez tots els temes que interessen a les Balears".

stats