Política 02/09/2020

Company carrega contra Armengol: "Ha de deixar de cercar culpables i començar a governar"

La portaveu del PSIB, Sílvia Cano, respon al president del PP dient que només es dediquen a criticar el Govern sense proposar alternatives

K. O.
2 min
El president del PP balear, Biel Company

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha afirmat aquest dimecres en una roda de premsa al Parlament que la presidenta del Govern, Francina Armengol, "ha de deixar de cercar culpables" entre els partits de l'oposició i "començar a governar". La portaveu del PSIB, Sílvia Cano, ha respost que els populars només es dediquen a criticar l'Executiu balear sense proposar alternatives per sortir de la crisi sanitària.

"Entenem que els populars vulguin fer campanyes de màrqueting i fer un gir al centre", ha comentat Cano en la roda de premsa posterior a la junta de portaveus parlamentaris, i ha afegit que la ciutadania serà "implacable" a les urnes amb els partits que s'han posat de perfil "en la pitjor crisi que hem patit", referint-se al PP.

Abans d'aquestes declaracions Company ha afirmat que si el pla de reactivació econòmica del Govern "fos tan bo com l'han venut, no tindríem les xifres actuals d'atur". Les Balears encapçalen l'increment de l'atur a l'agost i arriben als 73.753 desocupats, segons les dades que ha fet públiques aquest dimecres el Ministeri de Treball. El popular també ha advertit que estan a favor que hi hagi unitat entre els partits per minvar els efectes de la crisi, però que "no ens demanin unitat per fer decorats".

PSIB, MÉS, Podem, El Pi, Ciutadans i el PP han valorat negativament les xifres de l'atur. Perllongar els ERTO és una de les mesures que defensen per minvar l'impacte del covid-19 i, de fet, el portaveu del partit taronja, Marc Pérez-Ribas, espera que la ministra de Treball, Yolanda Díaz, es comprometi a fer-ho durant la visita a Palma que farà aquest divendres. El diputat de la formació morada, a més, ha dit que és necessari que es perllonguin tot el temps que faci falta.

D'altra banda, el Parlament crearà una comissió d'estudi sobre la gestió dels recursos d'aigua de les Balears per planificar-ne millor el consum, segons han explicat els diversos partits després de la junta de portaveus.

stats