Bárcenas confessa: "Rajoy va destruir els papers de la caixa B sense saber que en guardava una còpia"

A cinc dies de l'inici del judici, l'extresorer del PP envia un escrit a Anticorrupció on apunta a l'expresident espanyol, segons 'El Mundo'

ARA
2 min
L'extresorer del PP Luis Bárcenas.

MadridAmb la seva dona, Rosalía Iglesias, a la presó per la condemna a la trama Gürtel, l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, s'ha decidit a "destapar l'olla" per implicar els presos pesats del seu partit als tribunals. A només cinc dies de l'inici del judici a l'Audiència Nacional per la caixa B del PP, Bárcenas confessa i trenca la seva treva amb l'expresident espanyol Mariano Rajoy. En un escrit a la Fiscalia Anticorrupció, confirma la seva intenció de col·laborar amb el ministeri públic. Segons el text, al qual ha tingut accés El Mundo, l'extresorer assegura que Rajoy era un "perfecte coneixedor" de la comptabilitat opaca al seu partit per cobrar sobresous i l'acusa de destruir part dels denominats papers de Bárcenas a principis del 2009 en una reunió que els dos van tenir a la seu del partit.

"De totes aquestes actuacions era perfectament coneixedor Mariano Rajoy, fins al punt que a principis del 2009, vam estar en una reunió al seu despatx, en què li vaig mostrar els papers d'aquesta comptabilitat b exclamant com podia seguir conservant tota aquesta documentació comprometedora, que va acabar, personalment, destruint-la en la màguina destructora de papers, sense saber, que jo guardava còpia d'aquesta documentació, gran part de la qual m'havia estat substreta de l'estudi de la meva dona quan van entrar a robar-hi", afirma l'extresorer del PP a Anticorrupció, segons el rotatiu madrileny.

Per primer cop, Bárcenas confessa sentir-se enganyat per les promeses que el PP li va fer sobre Iglesias i, en concret, que mai aniria a la presó. Per això admet que va ser aquesta promesa la que el va portar a "firmar la pau" amb els populars "retirant la denúncia que havia interposat per la destrucció de la informació continguda als ordinadors de la meva disposició personal".

stats