Política 16/09/2013

Fátima Báñez anuncia "petits ajustos" a la reforma laboral

La ministra d'Ocupació defensa que la nova llei ha frenat la "sagnia" de destrucció d'ocupació a Espanya

Efe
1 min
Fátima Báñez no ha especificat encara quan entraria en vigor la nova legislació.

MadridLa ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha assegurat que el govern espanyol continuarà fent "alguns ajustos menors" sobre la reforma laboral, tot i insistir que no es pot parlar d'una nova reforma al mercat de treball, ja que l'actual, ha dit, "està donant fruits".

En una entrevista a Onda Cero, la ministra s'ha mostrat "encantada" d'explicar als representants tant de l'FMI, que visiten Espanya aquest dilluns, com els de la Unió Europea (UE), que ho faran properament, les reformes que està emprenent l'executiu i que s'han compromès amb Brussel·les.

"Espanya ha presentat un pla nacional de reformes a la UE que està complint des de tots els àmbits ministerials", ha dit, tot i afegir que encara cal simplificar els procediments en el mercat laboral.

En aquest sentit, s'ha referit a la proposta de reduir de 41 formularis a 5 els models de contracte "perquè sigui més fàcil contractar i els treballadors conservin els mateixos drets".

Báñez també ha assegurat que la destrucció d'ocupació a Espanya tendeix a tocar fons i ha assenyalat que "les coses pinten millor" a l'economia espanyola.

Amb la flexibilització del mercat laboral, que fa 20 mesos que està en vigor, la ministra ha dit que s'ha aconseguit suturar "la sagnia de destrucció d'ocupació".

stats