Emergència climàtica
Política 10/11/2022

Ayuso diu que la crisi climàtica és una "gran estafa" que promouen els comunistes

La presidenta madrilenya flirteja amb el negacionisme i afirma que el canvi climàtic existeix des de sempre

2 min

MadridDesenes de caps d’estat i de govern ja han passat per la Cimera del Clima de l’ONU, la COP27, que se celebra a Egipte fins al 18 de novembre per abordar l’emergència climàtica i com frenar-ne els efectes. Una cita rellevant per tractar un dels problemes més greus que pateix el planeta, segons els nombrosos informes científics que s’han anat publicant. Però Isabel Díaz Ayuso considera que és una qüestió que es pot relativitzar i que el canvi climàtic no és nou. “Des que existeix la Terra hi ha hagut canvi climàtic, hi ha hagut cicles”, ha deixat anar aquest dijous durant el ple de l’Assemblea de Madrid, en resposta a una pregunta de la portaveu d’Unides Podem, Alejandra Jacinto. De fet, Ayuso ha considerat que l’emergència climàtica respon a una “gran estafa” que respon a "lobies i empreses" que l'esquerra promou perquè "es facin fortes".

No és la primera vegada que la presidenta madrilenya flirteja amb el negacionisme climàtic. Sense anar més lluny, no fa ni un mes, també des d’un ple de l’Assemblea, Ayuso va oposar-se als que “neguen” els problemes del canvi climàtic però va posar el focus especialment en els que “anuncien l'apocalipsi imminent amb el qual actuar sota el tot o el res, sense respectar els matisos ni atendre a la raó”, va dir referint-se a l’esquerra. Aquest dijous ha sigut encara més explícita quan ha afirmat que el canvi climàtic havia existit sempre i que l’esquerra no podia “seguir contra l’evidència científica únicament perquè sempre tenen darrere, en el seu cap, el que es diu comunisme”. I encara ha afegit que les polítiques contra l’emergència climàtica promogudes per les forces d’esquerres estan provocant “pobresa”. “Ara mateix hi ha un mercat i una onada internacional que el que fan és imposar uns usos i costums que afavoreixen la pobresa a mans plenes”, ha deixat anar. Ha aplaudit el seu posicionament la líder de Vox a l’Assemblea de Madrid, Rocío Monasterio, tot i que li ha recriminat les polítiques que impulsa l’ajuntament de la capital espanyola en contra, a parer seu, de l’ús del vehicle privat. A més, també li ha preguntat per què el PP va votar a favor a l’Assemblea de la declaració de situació d’emergència climàtica. 

Ribera i Garzón censuren Ayuso

Les paraules d’Ayuso les ha censurat la mateixa diputada d’Unides Podem que li havia formulat la pregunta, Alejandra Jacinto, que li ha recordat l’augment de morts aquest estiu a causa de l’onada de calor. Però també ho ha fet el govern espanyol. La vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha acusat Ayuso de “menysprear la ciència i el coneixement”. “El menyspreu des de les institucions el paguem tots, el canvi climàtic també es combat a les urnes”, ha escrit en una piulada a Twitter. “Negar el caràcter específic del canvi climàtic antropogènic és l’estratègia preferida de l’extrema dreta a tot el món”, ha afegit el ministre de Consum, Alberto Garzón, que ha advertit del “perill” de les paraules d’Ayuso.

stats