Política 21/04/2023

ATTAC demana als partits que es redueixi la capacitat turística i es limiti l'arribada de vehicles

L'organització presenta el seu manifest amb vista a les eleccions autonòmiques i municipals del mes de maig

2 min
Presentació del manifest d'ATTAC

PalmaDes de "repartir el treball mitjançant la reducció de la jornada laboral a sis hores diàries" fins a polítiques ambientals més clares, com la reducció de la capacitat turística minvant el nombre de places, i fins a una vintena de propostes concretes va plantejar aquest dijous l'organització ATTAC Mallorca a les formacions polítiques que assistiren a la presentació del seu manifest a Can Alcover, a Palma.

Els portaveus d'ATTAC, encapçalats per Salva Martínez van llegir el manifest mentre representants de partits com el PSIB, MÉS, Podem i Esquerra Unida escoltaren una a una les propostes, entre les quals destacava també la diversificació econòmica, "per impulsar el sector primari i altres sectors productius ecosocials, tot transitant cap a la sobirania alimentària", reivindicaren els membres d'aquesta organització ciutadana.

Un dels punts més destacats del manifest presentat a Can Alcover és el d'aturar d'una vegada la creació de nova oferta d'allotjament turístic, apostant pel decreixement, i "regulant i limitant l’accés a l’illa per via marítima i aèria, així com l’afluència de vehicles de motor. S’ha d’avaluar la capacitat de càrrega del nostre territori i respectar-ne els límits", consideren. En aquest mateix sentit, els portaveus d'ATTAC demanen "prioritzar polítiques de rehabilitació d’edificacions en nuclis urbans enfront de la construcció d’obra nova". Tampoc oblidarem la desertització bancària i la manca d'accés als serveis bancaris per part de les persones més desconnectades digitalment, fet pel qual demanen "impulsar la creació d’una Banca Pública forta i amb recursos que ajudin a la realització d’aquesta nova estructura empresarial i de serveis i a aquest nou enfocament econòmic i social".

Pel que fa la transició energètica, ATTAC aposta per les renovables, però, igual que una part important de la societat, "evitant la pèrdua de sòl agrari productiu, implantant sistemes d’energia solar en totes les cobertes i començant pels edificis i infraestructures públiques", demanen.

Mobilitat sostenible a partir d'una major aposta pel transport públic o "recuperar i retenir la gestió pública de l’aigua, limitant l'ús d’agropesticides que contaminen els aqüífers i promoure alhora una cultura de l’aigua orientada al seu ús responsable" són algunes altres propostes d'ATTAC lliurades als representants polítics per tal que les incorporin "als seus programes, i, per tant, donin respostes concretes a allò que reclama la ciutadania per a una vida més digna i de més qualitat, orientada a les persones i no als negocis", segons va dir Salva Martínez.

stats