Política 24/06/2019

Armengol serà investida presidenta dijous que ve

Tindrà el suport del seu partit, d'Unides Podem i de MÉS per Mallorca

Ara Balears
2 min
Armengol aprofita l'acte dels premis Ramon Llull per recordar la importància d'aprovar un nou REB

PalmaEl Parlament de les Illes Balears acollirà aquests dimecres i dijous la sessió d'investidura com a presidenta del Govern de la socialista Francina Armengol, després del preacord de governabilitat segellat pel PSIB, Unides Podem i MÉS per Mallorca.

El president del Parlament, el socialista Vicenç Thomàs, va fixar divendres passat l'ordre del dia i va convocar per a dia 26 a les 10 h la sessió plenària d'investidura de la candidata a presidir les Balears. Posteriorment, transcorregudes no menys de 24 hores des que finalitzi la presentació de la seva proposta per presidir el Govern per part d'Armengol, intervindran els portaveus dels grups parlamentaris per sotmetre a votació la proposta de candidatura.

La sessió d'aquest dimecres començarà amb la comunicació de la proposta de candidata a la Presidència del Govern per part de Thomàs. A continuació, Armengol exposarà, sense limitació de temps, el programa polític del govern que pretengui formar i sol·licitarà la confiança de la Cambra. Després del temps d'interrupció que decreti el president de la Cambra, l'endemà començaran a intervenir un representant de cada grup parlamentari que ho sol·liciti durant 30 minuts. L'ordre d'intervencions dels grups parlamentaris serà de major a menor representativitat, exceptuant el grup de la candidata, el socialista, que serà el darrer.

Armengol podrà fer ús de la paraula tantes vegades com ho sol·liciti. Quan contesti individualment o de manera global als representants dels grups parlamentaris, cadascun d'aquests tindrà dret a una rèplica de deu minuts. La votació es durà a terme a l'hora fixada per la Presidència de la Cambra.

Si el candidat proposat obtingués el vot afirmatiu de la majoria absoluta dels membres de la Cambra, s'entendrà atorgada la confiança. Si no ho obtingués en la primera votació, es procedirà a fer-ne una altra, passades 48 hores, i la confiança s'entendrà atorgada si obtingués majoria simple. Atorgada la confiança a la candidata, la Presidència del Parlament ho comunicarà al rei les 24 hores següents, a l'efecte del nomenament com a presidenta del Govern balear, i també ho comunicarà a la Presidència del govern de l'Estat.

El Parlament balear, que es va constituir la setmana passada, té 59 diputats: 19 del PSIB-PSOE, 1 de Gent per Formentera-PSOE-EUIB, 16 del PP, 6 d'Unides Podem, 5 de Ciutadans, 4 de MÉS per Mallorca, 3 del Pi, 3 de Vox i 2 de MÉS per Menorca.

stats