Política 12/04/2022

Armengol ressalta "l'actitud positiva" de la reunió amb la comissió del Parlament Europeu per les menors tutelades

La presidenta balear ha lamentat la posició de dos eurodiputats de Vox: "Tenien un discurs preconcebut"

2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, aquest dimarts

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha destacat, aquest dimarts en la sessió de control del Parlament, "l'actitud positiva" de la majoria d'eurodiputats de la Comissió de Peticions que es van desplaçar aquest dilluns a les Balears per entrevistar-se amb la cap de l'Executiu i la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, amb relació a l'explotació sexual de menors tutelades per l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, depenent del Consell de Mallorca. "Vàrem fer una trobada interessant amb els membres de la comissió, explicant una problemàtica que existeix", ha afirmat Armengol en la resposta a una pregunta formulada pel líder de Vox, Jorge Campos. "Vàrem mostrar les decisions de contundència que s'han pres des d'aquestes illes per lluitar contra aquesta xacra", ha afegit.

Així i tot, tal com va destacar Santiago en la roda de premsa posterior a la reunió d'aquest dilluns, la presidenta illenca ha lamentat que "tothom" hi va participar amb una actitud "positiva excepte dues persones", eurodiputats de Vox. "Venien amb un discurs preconcebut, sense escoltar, sense agafar la informació que se'ls donava, ja que no pensen fer feina com vostès", ha criticat, dirigint-se a Campos. "Els europarlamentaris varen quedar sorpresos que en la comissió d'investigació del Consell de Mallorca no hi participassin ni el PP ni Vox", ha exposat.

Campos ha assenyalat que "mentre vostès estiguin al capdavant del Govern les menors tutelades continuaran desemparades". Armengol ha contestat que "sempre parlen contra el Govern, però mai contra els abusadors, contra els explotadors, que són els culpables". La cap de l'Executiu balear ha evitat titllar la comissió d'eurodiputats de "partidista", "interessada" o "per treure rèdit polític", així com varen fer aquest dilluns els portaveus parlamentaris de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, i del PSIB, Pilar Costa. Amb tot, Armengol ha subratllat que "estam en aquesta línia de treball constructiu, no de fer partidisme i ús de les víctimes que són menors, com fan vostès", referint-se a Vox.

La presidenta i la consellera d'Afers Socials varen reclamar als representants de la Comissió de Peticions que des d'Europa es faci una normativa específica contra l'explotació sexual infantil, ja que en la directiva europea del 2011 s'ajunta amb l'abús i la pornografia infantil. A més, el Govern va fer altres peticions, com posar les menors tutelades al mateix nivell que els menors amb discapacitat, perquè en aquest últim cas els explotadors "tenen una major pena", segons va assenyalar Santiago. Aquest dimarts, els europarlamentaris s'entrevistaran amb la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i representants de l'IMAS, per recaptar més informació.

stats