Polèmica
Política 31/03/2023

Armengol, sobre la renúncia de Lafau: "No vol ser usat com a arma de la pitjor política"

La presidenta del Govern respecta la decisió i reivindica la legislació de la gestació subrogada que hi ha a Espanya

2 min
La presidenta del Govern aquest divendres a la UIB

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat aquest divendres que "respecta absolutament" la decisió d'Oriol Lafau de renunciar a ser un dels membres de la llista electoral del PSIB al Parlament. "L'entenc, perquè vol protegir la seva vida privada, i quan es tracta d'una menor l'entenc amb molta més intensitat", ha apuntat en declaracions als mitjans durant una visita a les obres del nou edifici de Ciències de la UIB. "A més, no vol ser usat com a arma de la pitjor política", ha afegit.

Lafau va comunicar aquest dijous que, al·legant "qüestions personals", no aniria en el número 6 de la candidatura, que ara serà ocupat pel cap de gabinet d'Armengol, Quim Torres. Ahir mateix saltava als mitjans de comunicació que el coordinador autonòmic de Salut Mental té un infant nascut a partir de la gestió subrogada.

Aquesta notícia es coneixia després que la consellera d'Igualtat, Mercedes Garrido, qualificàs el mètode com a "violència i explotació contra les dones", responent a la voluntat del PP de regular-ho. "La posició del PSIB i la meva és la mateixa, és molt clara amb la gestació subrogada, i coincideix totalment amb la legislació que tenim a Espanya", ha aclarit la cap de l'Executiu.

Lafau era un dels quatre independents entre els deu primers llocs de la candidatura, juntament amb Torres, la vicepresidenta de les Cooperatives de les Illes Balears, Malena Riudavets, i el director general de Model Econòmic, Llorenç Pou. Armengol el considera una peça important perquè la salut mental "serà una de les polítiques clau en la pròxima legislatura, és un dels reptes més importants que tenim com a societat". "Li vull agrair moltíssim la generositat a una persona com ell, un gran expert en temes de salut mental que ens ha ajudat moltíssim a fer un magnífic programa electoral", ha expressat la presidenta del Govern.

stats