Política 08/03/2022

Armengol, al PP: "Enfocar el 8-M només en la natalitat fa entendre que la dona hi és per parir"

El portaveu popular, Antoni Costa, ha destacat "el model gallec" sobre la gratuïtat de l'etapa escolar de 0-3 anys

2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol

Palma"Enfocar el 8-M només en la natalitat podria fer entendre que el PP pensa que la dona hi és per parir, és un discurs antiquat". La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha criticat la posició del PP, que ha enllaçat la igualtat amb la natalitat. "Són les mares les que han de renunciar a la carrera laboral i demanar reduccions de jornades. En conseqüència, cau la natalitat", ha afirmat el portaveu popular, Antoni Costa, en una pregunta dirigida a la presidenta sobre la implantació de polítiques per fomentar l'augment de naixements.

"Està antiquada vostè", ha respost Costa. "És necessari garantir igualtat d'oportunitats i oportunitats d'igualtat", ha continuat. Armengol ha presumit de l'acció del Govern en aquest sentit, i ha destacat que "sempre estam per damunt de la mitjana espanyola en natalitat". "El Govern treballa per a totes les dones, les que volen ser mares i les que no", ha subratllat.

El portaveu del PP, Antoni Costa, ha destacat el que es va presentar al fòrum sobre la família que va fer el partit dissabte passat. "El PP implantarà l'educació gratuïta per a l'etapa de 0-3 anys si arriba al Govern", ha exposat. El partit vol traslladar a les Balears "el model gallec d'èxit" d'aquest àmbit, coincidint amb el nou lideratge del PP, que recaurà previsiblement en l'actual president de Galícia, Alberto Núñez Feijóo.

Així i tot, Armengol ha acusat de "demagògia" el PP, pel seu vot en contra en diferents mesures com la reforma laboral estatal, o el decret llei del 2019 que "permetia evitar bretxes salarials i augmentava el permís de paternitat fins a les vuit setmanes". "S'ha de tenir poca vergonya per parlar de l'etapa de 0-3 anys", ha assenyalat la presidenta, "quan el seu govern va llevar totes les ajudes per implantar-les".

stats