Salari Mínim Interprofessional
Política 13/02/2023

Armengol carrega contra la patronal estatal per desmarcar-se de la pujada del salari mínim

"No és possible defensar que uns s'apugin el sou de manera indiscriminada i la majoria de la població no tingui l'augment", ha afirmat

2 min
Francina Armengol i Susana Mora en la roda de premsa d'aquest dilluns

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, s'ha expressat aquest dilluns quasi de manera idèntica a com ho va fer ahir el cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, sobre la decisió de la CEOE –la patronal estatal– de desmarcar-se de l'acord per a la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) fins als 1.080 euros, que s'aprovarà aquest dimarts en el Consell de Ministres.

"Sense acord amb la patronal? Em sorprèn que n'hi ha que pensen més en els beneficis de les grans empreses", ha criticat Armengol. La polèmica sorgeix després que es conegués que el president de la patronal, Antonio Garamendi, passava d'estar en règim d'autònom a ser contractat per l'organització, i amb una pujada d'un 8,5% del sou, arribant als 400.000 euros. El mateix Garamendi, en una entrevista a El Confidencial, justificava la xifra pel fet que "es va aprovar per unanimitat a la Junta Directiva de la CEOE".

Sobre aquest fet, Armengol ha criticat que "queda retratada la situació que vivim". "No és possible defensar que uns s'apugin el sou de manera indiscriminada i la majoria de la població no tingui l'augment", ha expressat. A més, ha destacat que la pujada de l'SMI "demostra que dona millors garanties col·lectives a Espanya, i de manera especial a les Balears".

Aquest diumenge, Pedro Sánchez havia reclamat en un acte a Màlaga "coherència i responsabilitat a la patronal". "No es pot estar reclamant sacrificis salarials als de baix mentre hi ha un festí per als de dalt", va apuntar. "No hi pot haver dues maneres de mesurar. Una per a la majoria i una altra per a la minoria, les elits d'aquest país", va afegir.

Així mateix, Armengol ha defensat "de manera clara" l'increment de l'SMI. "És just i defensa el compromís clar", ha assenyalat. A més, ha recordat que des que el PSOE i Unides Podem governen amb coalició el salari mínim s'ha augmentat 344 euros, mentre que "amb quatre anys amb el PP l'increment va ser de 94 euros". "Amb moments de dificultats s'ha de prioritzar el salari just per dignificar les nostres vides".

stats