Política 12/06/2022

Armengol i Jover insten a votar els seus respectius partits en les eleccions andaluses

Les líders del PSOE i Podem balears donen suport aquest cap de setmana als candidats de les seves formacions

ARA Balears
2 min
Armengol amb altres presidents socialistes

Francina Armengol i Maria Antònia Jover han instat aquest cap de setmana a votar els candidats dels seus respectius partits a Andalusia a una setmana de les eleccions d'aquesta comunitat, el 19-J. Mentre que la presidenta del Govern ha viatjat a Còrdova per fer costat al socialista Juan Espadas, la coordinadora autonòmica de Podem Balears ha demanat a través de Twitter als andalusos residents a les Illes que "convencin els seus familiars de votar Por Andalucía".

En concret, Armengol, que ha participat en una trobada de presidents socialistes de comunitats autònomes en suport a Espadas, ha assegurat que el socialista té "el compromís i la valentia", enfront d'un president, el popular Juanma Moreno Bonilla, "capaç de canviar drets per un pressupost" i que, "durant la pandèmia, mentre alguns remaven per treure endavant la ciutadania, només va saber criticar i posar-se de perfil".

Durant el seu discurs, la secretària general del PSIB ha lloat que el seu partit hagi aconseguit tramitar aquesta setmana una proposta de llei al Congrés per abolir la prostitució. Seguint aquesta línia, Armengol ha al·ludit al treball dels Moviments Feministes i ha recordat que, en Llei d'Igualtat de les Balears, una dona que no cobra la seva pensió està tipificada com a víctima de violència masclista.

D'altra banda, Armengol ha explicat als seus companys que està "satisfeta" per la Llei turística i de la tasca del seu partit en matèria laboral.

Per part seva, Maria Antònia Jover ha recordat que, "des de fa dècades, milers de persones d'Andalusia es desplacen a les Illes per treballar, i amb el seu esforç i sacrifici les fan prosperar".

A més, en una mirada al passat, ha lamentat que "el bipartidisme va convertir la terra de Lorca i Carmen de Burgos en un lloc de precarietat i atur". Per això, "aquella meravellosa terra ha de tornar a ser un lloc d'oportunitats per a tothom que vulgui desenvolupar el seu projecte de vida allà", ha dit.

stats