Política 19/04/2023

Armengol, sobre els fitxatges de Prohens: "El PP s'apropa al masclisme i als antiavortistes"

Prohens va retreure al PSIB aquest dimarts les crítiques als seus dos fitxatges per a les llistes al Parlament: el director d'Asima i la degana de la Facultat de Dret

2 min
La presidenta del Govern Francina Armengol aquest dimecres

Palma"Si s'està plantejant que a les llistes del PP hi ha gent clarament amb comentaris masclistes, vol dir que el partit s'apropa al masclisme. I si hi ha gent que s'identifica amb el fet que les dones no tinguem dret a avortar, vol dir que el PP s'apropa als antiavortistes". Així s'ha pronunciat aquest dimecres la presidenta del Govern, Francina Armengol, amb referència als dos fitxatges estrella de Marga Prohens per a la candidatura del PP al Parlament per Mallorca: el director de l'Associació d'Industrials de Mallorca (Asima), Álex Sáenz de San Pedro –número 2–, i la degana de la Facultat de Dret, Cristina Gil –número 7.

Armengol se suma a les paraules que ja va expressar en roda de premsa el secretari d'Organització del PSIB, Cosme Bonet, aquest dimarts. La polèmica va saltar després que a les xarxes socials es recuperassin antigues piulades dels dos fitxatges de Prohens. "El govern espanyol em diu com he de repartir les feines de casa amb la meva dona, coses del comunisme", escrivia Sáenz de San Pedro sobre una campanya d'Igualtat per repartir les tasques de la llar. "La solució no és l'avortament", sostenia per la seva banda Gil. Davant això, Bonet va apuntar que eren posicions "d'un masclisme passat de rosca" i "d'elements radicals antiavortistes". "Democràticament, em preocupa, i com a dona em preocupa moltíssim", ha expressat Armengol aquest dimecres.

Prohens va sortir aquest dimarts en defensa dels independents que s'han incorporat a la seva llista, després de les declaracions de Bonet. "Que el PSIB faci una roda de premsa per criticar les persones que s'incorporen des de la societat civil demostra en quina línia està. Les persones independents són independents, mai els criticaré i jutjaré per opinions que hagin dit. Mai els expulsaré d'una llista per tenir una família o una altra, la llibertat individual està per damunt dels eslògans", va afirmar.

Prohens es referia a la polèmica que va envoltar el coordinador autonòmic de Salut Mental, Oriol Lafau. Es va incorporar com a número sis de la candidatura d'Armengol, però va renunciar després de saber-se que té un infant per gestació subrogada, i que entrava en contradicció amb unes declaracions de la consellera d'Igualtat, Mercedes Garrido, ja que va considerar aquesta pràctica "una forma de violència i explotació contra les dones".

stats