Política 18/04/2023

Prohens respon a les crítiques del PSIB als independents del PP: "Intenten que sigui un Lafau"

Els socialistes han atacat Sáenz de San Pedro per "un masclisme passat de rosca", i Cristina Gil per postures "radicals antiavortistes"

2 min
Sáenz de San Pedro, Prohens i Gil aquest dimarts

PalmaLa presidenta del PP balear, Marga Prohens, ha atacat el PSIB per les crítiques que han llançat als dos perfils independents de la candidatura popular al Parlament per Mallorca: el president de l'Associació d'Industrials per Mallorca, Álex Sáenz de San Pedro, i la degana de la Facultat de Dret de la UIB, Cristina Gil. "Els nervis del PSIB seran molt mals d'aguantar, intenten que això sigui un Oriol Lafau", ha afirmat aquest dimarts la líder popular.

Lafau, coordinador autonòmic de Salut Mental, va renunciar a anar a les llistes del PSIB (era un dels fitxatges estrella), després de saber-se que té un infant nascut per gestació subrogada. La notícia saltava poc després que la consellera d'Igualtat del Govern, Mercedes Garrido, afirmés a les xarxes socials que aquesta "és una forma de violència contra les dones". Avui, el PSIB ha recuperat antigues piulades de Sáenz de San Pedro i Gil que, segons ha explicat el secretari d'Organització, Cosme Bonet, "demostren un gir clar cap a posicions més a la dreta del PP tradicional".

Del president d'ASIMA destaca que "és masclisme passat de rosca", per afirmacions com "el govern em diu com he de repartir les feines de casa amb la meva dona, coses del comunisme". Responent a això, Sáenz de San Pedro ha matisat que "a casa les feines de la llar estan definides: ningú m'ha de dir com he de fer les coses a casa meva". En el cas de la jurista, Bonet matisa que té "elements radicals antiavortistes". Gil hauria escrit diverses vegades que "la solució no és l'avortament".

"Que el PSIB faci una roda de premsa per criticar les persones que s'incorporen des de la societat civil demostra en quina línia està. Les persones independents són independents, mai els criticaré i jutjaré per opinions que hagin dit", ha expressat Prohens. "Mai els expulsaré d'una llista per tenir una família o una altra, la llibertat individual està per damunt els eslògans", ha afegit.

Sáenz de San Pedro, ara fa quasi tres anys, va justificar l'existència de Podem i Vox en el tauler polític perquè tant el PSOE com el PP "no ho han fet bé". "A política, quan hi ha forats, s'omplen, i va passar això el 2017, però si estic aquí és perquè compartesc tot l'ideari i els principis del PP", ha subratllat aquest dimarts. Per la seva banda, la docent ha retret "la fuita de professionals sanitaris", i "la càrrega laboral màxima" en el sector de la salut. "En un moment on la llei està a vegades en dubte, els juristes hem d'estar-hi per aportar", ha detallat.

Les llistes del PP tenen una àmplia renovació

Prohens i la secretària general del PP, Sandra Fernández, han elaborat de manera discreta les llistes, i fins al passat cap de setmana els integrants i persones de la màxima confiança de la líder popular no sabien si en formarien part ni la posició en la qual estarien. En els llocs de sortida només repeteixen dos dels actuals diputats: Marga Duran i el portaveu de campanya i exbatle de Campos, Sebastià Sagreras. "Les llistes duen la meva marca total, del número 1 que som jo, a la darrera que és Margalida Moner, que va ser de les primeres dones batlesses. Dones que sense tanta beneitura i propaganda, van ser pioneres", ha indicat.

stats