Política 03/06/2022

Armengol: "Feijóo és un perill per als treballadors i les Balears"

El president del PP acusa el govern espanyol de "maquillar" les dades de l'atur perquè els fixos discontinus no computen com a aturats

2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, en una imatge d'arxiu.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha criticat amb duresa aquest divendres a través de les xarxes socials el president del PP estatal, Alberto Núñez Feijóo. El líder del principal partit de l'oposició, després de conèixer aquest dijous les dades d'ocupació, en què per primer cop des del 2008 Espanya va baixar dels dos milions d'aturats, va acusar el govern de "maquillar" els resultats.

Feijóo sosté que "hi ha més de mig milió d'aturats que no computen en les xifres d'atur perquè ara es diuen fixos discontinus, el que s'ha fet és una precarietat indefinida", va afirmar en una entrevista a Onda Cero. Davant això, Armengol va detallar que Feijóo "és un perill per als treballadors i les Balears".

"Diu que està preparat i no sap que els fixos discontinus computen des de 25 anys, són claus per a l'economia balear i espanyola i tenen més drets que els temporals. En realitat, no està capacitat ni per dirigir l'oposició", ha assegurat la cap de l'Executiu a través de les xarxes socials.

En el cas de les Balears, el conseller de Treball, Iago Negueruela, va remarcar aquest dijous que "es dona per tancat el període de recuperació després de la pandèmia", amb un atur que es xifra en 36.000 persones i un 80% de la contractació que és de caràcter indefinit.

Conferència a l'Argentina

Armengol ha fet aquesta crítica a les afirmacions de Feijóo mentre continua a l'Argentina en un viatge oficial i on aquest divendres ha fet una conferència a la Universitat Nacional de Rosario sobre el model de governança de l'Executiu balear, segons ha informat el Govern en una nota de premsa, amb el títol 'Diàleg per avançar-nos al futur'.

La presidenta del Govern ha destacat que a les Illes s'ha creat un model de pacte "a tres bandes", com són "entre socis de govern, deixant a una banda els interessos de partit; entre institucions, seguint un model federalista amb cada illa; i amb la societat, que es basa a fer partícips de les decisions tots els agents polítics", ha indicat l'Executiu.

stats