Política 27/06/2023

Armengol: "Estic espantada amb l'obscurantisme d'allò que s'està pactant a les Balears"

L'expresidenta fa una crida perquè el 23 de juliol hi hagi un govern espanyol progressista

ARA Balears
2 min
Els integrants de les llistes a l'acte de presentació d'aquest dimarts.

PalmaLa candidata del PSIB al Congrés dels Diputats i expresidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat aquest dimarts que està "espantada amb la situació d'obscurantisme i la manca absoluta de transparència de què s'està pactant a les Balears". Així s'ha pronunciat a l'acte de presentació de les candidatures socialistes al Congrés i al Senat per a les eleccions generals del 23 de juliol, segons ha informat Europa Press. Sobre les negociacions entre el PP i Vox, Armengol considera que "han començat molt malament" i ha assegurat que mai no havia vist "res igual a la història democràtica de les Balears". "Sincerament, crec que no s'està pactant aquí, sinó a Madrid", ha afegit, a més de reiterar que és cap de llista al Congrés "per defensar amb força aquesta comunitat".

Armengol ha apuntat que les dues legislatures que ella va estar al capdavant del Govern, "totes les negociacions del Pacte es varen fer explicant què pactaves, per què pactaves, amb qui i quin programa volies". A més, ha censurat que el PP hagi "assumit el marc ideològic de Vox" i s'hagi "radicalitzat com mai quant a "les polítiques que planteja en contra de les dones, de la llengua, del col·lectiu LGTBI+, de la migració o de l'educació". "Aquesta dreta cerca arraconar i construir un món on no cabem tots", ha assegurat, i ha afegit que hi ha "molta gent a les Balears que està preocupada amb el fet que l'extrema dreta i la dreta extrema hagin arribat a les institucions". "No fa ni una setmana que han arribat al Parlament i ja han decidit llevar la bandera LGTBI+. Estam preocupats perquè això no representa per res la societat balear, que és diversa, plural i respectuosa", ha comentat. També ha criticat que el PP i Vox "es reparteixen les cadires i tenen moltes ganes de governar, però no volen explicar què faran".

Armengol ha destacat la importància que el 23 de juliol s'elegeixi "un govern d'Espanya progressista perquè equilibri les polítiques de dreta extrema i d'extrema dreta que desgraciadament es patiran a les Balears". L'expresidenta ha assegurat que el PSOE "és l'únic instrument al servei de la gent que pot fer possible la democràcia", i ha destacat que els integrants de les llistes de les illes "tenen molt compromís i experiència de govern".

La candidatura del PSIB al Congrés està formada per: Francina Armengol, Pepe Mercadal, Milena Herrera, Miguel Cabot, Raquel Guasch, Francisco Muñoz, María Pilar Carrasco y Andreu Alcover i Carmen Corraliza. Óscar Pasqual y Azahara Peña seran els suplents. La llista al Senat està formada per Pere Joan Ponscom a número u, i Marta López i Pep Lluís Urraca com a suplentes, i per Teresa Suárez com a número dos, i Rubén Castro i Carmen Palomino com a suplents.

stats