Política 09/10/2018

Armengol sobre Ciutadans: "Intenten arrabassar vots a la ultradreta"

Tant Pericay com Lafuente han retret al Govern qüestions relacionades amb el referèndum català

Jaume Ribas
2 min
La presidenta Francina Armengol durant el ple d'aquest dimarts.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha acusat avui Ciutadans de denunciar suposats casos “d'adoctrinament” catalanista en tres instituts de Mallorca per intentar “arrabassar vots de la ultradreta”.

Així ha estat com ha explicat la presidenta l'acusació que ha fet avui el portaveu de Ciutadans, Xavier Pericay, que l'ha acusada de permetre que l'ensenyament “continuï degradant-se”, en referència al que segons ell defensa va ocórrer el passat aniversari de l'1 d'octubre. Pericay ha exposat els greuges que, segons la seva versió, varen tenir lloc als instituts de Felanitx, Marratxí i Sineu i ha reiterat que s'hi varen repartir llaços grocs, que s'hi varen llegir manifests i que s'hi varen penjar cartells. El diputat ha estat vehement a l'hora de reclamar a la presidenta que, si inspecció educativa actua, “els inspectors no tornin dels instituts dient que no hi ha cas”.

Francina Armengol ha replicat al diputat de Ciutadans que el Govern no pot dirigir l'acció dels inspectors educatius i li ha retret que “tregui el conflicte català per anar en contra de l'educació de les nostres Illes” i li ha dit que té “interessos electorals de curta mira” i que per això “vol arrabassar vots a la ultradreta” amb aquest tema. Així mateix, la presidenta ha defensat la tasca del seu gabinet en defensa de l'educació i de la “millora de les condicions laborals dels docents”.

El PP se suma al carro de Catalunya

El PP també ha dedicat una de les seves intervencions a la sessió de control al Govern d'aquest dimarts a parlar de Catalunya. El diputat José Manuel Lafuente ha demanat si l'executiu autonòmic pensa que s'ha de poder fer un referèndum d'autodeterminació a Catalunya. El diputat ha assegurat que el soci de govern del Partit Socialista, MÉS per Mallorca, vol fer fins i tot un referèndum a les Illes Balears l'any 2030, tot i que això és una proposta que es va incloure i que després es va retirar -ja fa mesos- d'una de les ponències ideològiques del partit ecosobiranista en el passat congrés i que no es va arribar a formular mai en públic.

Lafuente ha alertat que "hi ha gent que es vol carregar les institucions" i ha assegurat que "tenim dret a saber si MÉS vol que les Balears s'incorporin a la República Independent de Catalunya", una república que és "il·legal, antieuropea i impossible".

L'encarregada de respondre a Lafuente ha estat la portaveu del Govern, la socialista Pilar Costa. Costa ha assegurat que podia parlar en nom del Govern, però no de cap partit. De tota manera, Costa ha alertat Lafuente que "seria bo que tots fóssim respectuosos amb la pluralitat d'aquest Parlament i amb la nostra societat". La portaveu de l'executiu, també li ha recordat que "d'aquest Govern, només en sentirà paraules de diàleg i de consens" i ha afirmat que és "lamentable" que el PP "intenti traslladar un debat que en aquests moments es viu en altres territoris d'Espanya" a les Illes Balears. "El remet als Acords pel Canvi, no hi trobarà ni una sola paraula de tot això que ha dit", ha sentenciat Pilar Costa.

stats