Política 24/11/2021

Armengol i Aragonès reivindiquen la figura de Gabriel Alomar

Els presidents han clausurat les jornades 'El moment Alomar. Jornades Gabriel Alomar 1941-2021'

ARA Balears
1 min
Fracina Armengol durant el seu discurs

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol i el president de la Generalitat, Pere Aragonès han reivindicat el paper del Gabriel Alomar en la política actual i l'han qualificat com una persona "clau" per a l'esquerra i el republicanisme. Durant l'acte de cloenda de les jornades 'El moment Alomar. Jornades Gabriel Alomar 1941-2021', els dos presidents han destacat la tasca que va fer Alomar per aconseguir una societat més "lliure i equitativa".

Durant el seu discurs, Armengol ha assegurat que aquestes jornades suposen "un acte de justícia històrica" per a una figura que "va lluitar per allò en què creia". "És encara un referent per a tots els que ens considerem progressistes", ha sentenciat. La presidenta balear ha recordat que Alomar va ser una persona que "defensava que la llibertat mai seria plena si no tenia en compte a les classes treballadores i populars".

Per la seva banda, Aragonès, ha defensat que sense la figura que Gabriel Alomar no existiria el republicanisme ni a Mallorca ni a Catalunya i ha agraït la feina que fe durant tota la seva vida. "Si ell no hagués reivindicar les coses que reivindicà, possiblement les hauríem de reclamar actualment".

stats