Política 25/03/2023

Armengol anuncia noves beques: la matrícula universitària serà gratuïta per a rendes familiars de menys de 52.000 euros

També ho seran les d'FP, segons ha explicat la presidenta del Govern en la primera jornada de la Conferència Política del PSIB-PSOE

ARA Balears
2 min
Francina Armengol i Diana Morant, durant la jornada de la Conferència Política del PSIB-PSOE.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat que la pròxima legislatura posarà en marxa unes noves "beques autonòmiques". D'aquesta manera, la matrícula dels estudiants universitaris i d'FP serà gratuïta per a tots els joves que vinguin d'una família amb una renda de menys de 52.000 euros. La líder socialista ha dit que l'objectiu és que "ningú de la classe mitjana i treballadora deixi d'estudiar una carrera o un grau de Formació Professional per manca de recursos a la nostra comunitat autònoma". Armengol ha expressat aquesta aposta en la primera jornada de la Conferència Política del PSIB-PSOE, en la qual ha protagonitzat el diàleg El moment de Balears: unes illes d'oportunitats, juntament amb la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant.

Armengol també s'ha referit als estudis artístics superiors, que a les Illes són "molt potents i tenen un impacte molt fort en el creixement de l'art i la cultura". Per continuar potenciant aquest àmbit, ha avançat que la pròxima legislatura "farem un campus específic dels estudis artístics superiors de les Illes perquè puguin tenir els espais i el rellançament que necessiten".

La secretària general del PSIB-PSOE ha destacat l'estratègia en Formació Professional com una de les principals oportunitats per als joves. En aquest sentit, ha assenyalat que "posarem en marxa set nous centres integrats d'FP per avançar en l'economia del coneixement, apostant per àmbits com la tecnologia o la intel·ligència artificial". Armengol també ha avançat que la setmana que ve "posarem en marxa l'Escola d'Hostaleria d'Eivissa, finançada íntegrament pel Govern".

Finalment, ha defensat que "som la primera comunitat que ha concertat l'orientació laboral amb el tercer sector, amb l'objectiu que tothom tingui dret i accés a una formació i a un lloc de feina digne".

Per part seva, la ministra Morant ha expressat que "Armengol sap que la ciència és motor d'oportunitats", i per això ha traslladat la seva enhorabona pels nous llocs de feina que s'han creat a les Illes des de fa tres anys. "2.200 són d'activitats de ciència i innovació, amb la qual cosa demostram que els socialistes també sabem gestionar l'economia".

stats