Economia
Política 30/09/2022

Armengol anticipa un pla de xoc contra la inflació sense grans rebaixes fiscals

"El que tenim clar és que qui més té, més ha de pagar", ha afirmat la presidenta del Govern

1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, en la roda de premsa d'aquest divendres

PalmaEl paquet de mesures per fer front a la inflació que prepara el Govern, de cara al debat de política general del pròxim dimarts i dimecres, no tractarà grans rebaixes fiscals. Així ho ha deixat entreveure aquest divendres la cap de l'Executiu, Francina Armengol, en una roda de premsa després de visitar el col·legi Pare Bartomeu Pou d'Algaida. "El pla de mesures urgents anirà en la línia del pla de xoc de 106 milions d'euros: recolzar a qui més ho necessita, les famílies de classe mitjana i treballadora de les Balears", ha explicat.

El Govern està ultimant les mesures amb els consells insulars i els agents econòmics i socials. "L'experiència ens avala, hem fet deduccions fiscals de llibres de text, per a l'habitatge... estudiam algunes propostes més", ha assenyalat Armengol. "Ara bé, el que tenim clar és que qui més té, més ha de pagar", ha afegit. Per tant, el gruix de les mesures podrien enfocar-se a ajudes directes a les famílies, per exemple.

La presidenta del Govern ha rebutjat també la baixada generalitzada d'impostos que ha presentat aquest divendres la líder del PP balear, Marga Prohens. "Propugnam una progressivitat fiscal, una administració forta, perquè quan deixes d'ingressar de rendes mitjanes i treballadores ho has de fer de les persones que més tenen", ha subratllat.

A més, Armengol s'ha mostrat "sorpresa" per les paraules de Prohens, qui, entre altres declaracions, ha definit el pla fiscal del govern com "una operació cosmètica". "Quan el PP ha governat a les Illes ha acomiadat professors, sanitaris i ha apujat impostos a la classe mitjana i treballadora. Nosaltres hem fet el contrari", ha destacat.

stats