Política 15/05/2020

Armengol afirma que les Illes estan preparades per començar a rebre turistes al juny

La presidenta proposa al govern espanyol que puguin arribar grups "pilot" a a les Balears partir de la segona quinzena del mes que ve

Ara Balears
2 min
Imatge de la reunió entre la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos.

PalmaLa presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, han coincidit aquest dijous en la necessitat de treballar segons les directrius que va fixar aquest dimecres la Comissió Europea per recuperar la mobilitat aèria, segons ha informat el Govern en un comunicat. Armengol també ha ofert les Balears perquè puguin començar a rebre turistes el mes que ve. "Estem preparats per ja, a la segona quinzena de juny, poder fer front a alguna prova pilot amb algun grup reduït i començar a provar l'obertura dels aeroports i l'arribada de turistes a la nostra comunitat autònoma", ha afirmat la presidenta en unes declaracions que ha fet públiques en una piulada.

"Tenim una situació de la pandèmia controlada", ha afirmat la presidenta, i ha explicat que les directrius europees proposen restablir el transport aeri de manera gradual, i que la previsió del govern espanyol és "reobrir la interconnexió entre les províncies espanyoles" al final de la tercera fase -que a les Balears arribaria a la segona quinzena de juny-. En aquest moment es podrien començar a obrir també, ha dit la presidenta, les restriccions entre països.

"El ministre Ábalos m'ha confirmat que el govern espanyol treballa segons aquestes directrius per tal de garantir el dret a la mobilitat dels ciutadans europeus i espanyols", ha afirmat la presidenta després de la reunió. El ministre ha detallat que Aena ja està treballant en els protocols necessaris per a la reobertura dels aeroports als vols internacionals en aquestes dates.

Per part seva, la presidenta ha reiterat que les Illes estan preparades per començar a fer proves pilot de reobertura de les connexions aèries a partir de la segona quinzena de juny. Armengol ha dit que l'empresariat turístic i els sindicats "estan fent feina per adaptar les instal·lacions i obrir de manera segura tan aviat com sigui possible".

stats