Polèmica
Política 27/09/2022

Armengol acusa Més per Menorca de fer "seguidisme de la dreta" quant al patrocini al Mallorca

La presidenta del Govern considera "de justícia" que el club vermell rebi ajuda de les institucions

2 min
Josep Castells i Francina Armengol en la sala de plens del Parlament.

PalmaEl portaveu de Més per Menorca, Josep Castells, i la presidenta del Govern, Francina Armengol, han protagonitzat un tens cara a cara aquest dimarts en el ple del Parlament després que el diputat ecosobiranista hagi criticat les formes del PSIB per aconseguir fer efectiu el patrocini al Reial Mallorca. Mentre que Castells ha qualificat d'unilaterals i prepotents els socialistes, Armengol ha acusat Més per Menorca de "fer seguidisme de la dreta" en aquesta qüestió".

"No tenim res en contra dels patrocinis als clubs esportius. Del que estam en contra és que es transmeti a la ciutadania la idea de gestionar els doblers de manera capriciosa, que primer es decideix patrocinar segons qui i que després se cerca la manera de fer-ho", ha comentat Castells, qui ha considerat que, "malauradament, és la imatge que s'ha transmès amb tot aquest episodi". El diputat menorquí també ha assenyalat que el seu partit "col·labora lleialment en la governabilitat d'aquestes illes", però considera que, quan el govern fa coses que són incompatibles amb l'ideari dels ecosobiranistes, cal "aixecar la veu, denunciar-ho i demanar justificacions". "Hem de ser conscients que segons quins tipus d'actuacions no es poden adoptar amb determinades dosis d'unilateralitat, o fins i tot amb una determinada prepotència, ignorant els punts de vista d'altres partits compromesos amb la governabilitat d'aquest arxipèlag", ha continuat Castells. "Si fóssim més conscients d'aquests condicionants, ens estalviaríem alguns episodis lamentables", ha sentenciat.

Per la seva banda, Armengol ha respost als retrets i ha afirmat que cal mantenir "la unitat del Pacte" i "prendre decisions de manera conjunta". Però la presidenta també ha tingut retrets per al portaveu ecosobiranista: "Només li donaré un consell. Informi's bé de les qüestions abans d'opinar públicament i no faci seguidisme de la dreta, perquè normalment no du per bon camí".

La presidenta ha reiterat que el patrocini serà possible gràcies al finançament que el Consell de Mallorca rep del Govern i ha destacat que entén "perfectament" el suport que dona la institució insular a l'esport en general i, més concretament, al Mallorca i l'Atlètic Balears.

stats