Cultura
Política 20/04/2023

Apesteguia i Aragonès acorden crear un circuit entre les Balears i Catalunya per al sector cultural

Els coordinadors de MÉS i ERC també es comprometen a ampliar les competències de l'Institut Ramon Llull per difondre les obres dels creadors en català

2 min
Apesteguia i Aragonès aquest dijous

PalmaEls resultats de la primera trobada entre el president de la Generalitat de Catalunya i coordinador d'Esquerra Republicana (ERC), Pere Aragonès, i el coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, s'han emmarcat sobretot en l'àmbit cultural i lingüístic. Els líders dels dos partits sobiranistes han acordat crear un circuit cultural perquè els creadors i intèrprets de les Illes i de Catalunya puguin desplaçar-se i fer la seva activitat a qualsevol dels dos territoris.

A més, Apesteguia i Aragonès aposten per un enfortiment de l'Institut Ramon Llull "com una de les eines principals per difondre el coneixement del català", tenint en compte els creadors en català del mateix territori, "però sobretot fora de les nostres fronteres", segons ha explicat el candidat de MÉS al Parlament. Això implicaria la futura ampliació de les seves competències.

"Volem contribuir a tots els èxits de MÉS per a les eleccions vinents. És el projecte que des d'un punt de vista progressista i sobiranista permetrà avançar a tota la ciutadania de Mallorca. Compta amb tota la complicitat i el suport per part d'ERC", ha apuntat Aragonès al final de la reunió. Les relacions entre les dues formacions és bona. És comú que el senador illenc de MÉS, Vicenç Vidal, utilitzi ERC com a via per presentar esmenes a les diferents lleis que es tramiten en el Congrés dels Diputats. Més per Menorca també duu a terme aquesta pràctica.

L'acord entre Apesteguia i Aragonès per crear un circuit cultural és semblant a una de les propostes que van sorgir a la darrera cimera, el passat desembre, entre els governs de les Balears i el País Valencià. En aquest sentit, ja s'han iniciat els tràmits per signar un conveni entre el Centre de Cultura Contemporània, l'Institut Valencià d'Art Modern i Es Baluard per promoure l'intercanvi d'artistes i creadors.

stats