Política 22/12/2021

Antònia Jover, nova coordinadora de Podem Balears

La diputada del partit morat al Congrés ha rebut un 81,6% de suports

ARA Balears
2 min
La nova coordinadora de Podem Balears, Antònia Jover.

PalmaLa diputada de Podem al Congrés Antònia Jover és la nova coordinadora de Podem Balears després d'aconseguir el 81,6% dels vots favorables a les primàries, ha informat el partit morat aquest dimecres mitjançant un comunicat.

Dels aproximadament 3.700 inscrits, han votat 875 persones, 714 de les quals han donat suport a Jover. Després que el resultat s'hagi fet públic, la nova coordinadora ha donat les gràcies a tots els que han confiat en ella per aquesta nova etapa de Podem Balears. "Em deixaré la pell per continuar enfortint aquest projecte, que ha de ser garantia de canvi i transformació per a unes Illes més justes", ha afegit.

Cal recordar que a les anteriors primàries, quan s'havia d'elegir el substitut d'Alberto Jarabo al capdavant del partit morat, Mae de la Concha va guanyar la candidatura de Laura Camargo per 751 contra 657 vots –varen votar més de 1.400 persones.

Després que s'hagin fet públics els resultats, Jover ha rebut nombroses felicitacions, una de les quals ha estat la de la presidenta del Govern, Francina Armengol. En la seva resposta a la cap de l'Executiu, la nova coordinadora morada ha assegurat que "la feina conjunta dels partits progressistes és l'únic camí per continuar avançant cap a unes Illes socialment més justes, per consolidar drets pels quals tant lluitaren milions de treballadors i per crear-ne de nous".

Antònia Jover és la número 1 d'Unides Podem per les Balears al Congrés. A més, va passar a formar part del Consell Ciutadà Estatal, després que Ione Belarra la inclogués en la darrera assemblea estatal. Al Congrés dels Diputats és la representant del partit en les comissions de Política Territorial (com a vicepresidenta); portaveu en les d'Indústria, Comerç i Turisme, i Cultura i Esports; i vocal en les de Seguretat Viària i Transició Ecològica. A escala orgànica, és la responsable de l'Àrea de Turisme Sostenible del partit en l'àmbit estatal.

stats