Política 20/11/2021

Antònia Jover es presenta a coordinadora de Podem Balears

La diputada vol fer que el partit "continuï creixent i arrelant en els municipis de les nostres Illes"

ARA Balears
3 min
Antònia Jover

PalmaLa diputada Antònia Jover ha anunciat aquest dissabte a través del seu compte de Twitter que es presentarà com a candidata a coordinadora de Podem Illes Balears a la III Assemblea Ciutadana que el partit convocarà en els propers dies. "Seria per a mi un honor dirigir el nostre projecte polític a les Illes els pròxims anys", ha assegurat a través de la xarxa social.

Jover ha recordat que fa ja set anys que "un grapat de persones" —entre les quals hi era ella— va fundar Podem a les Illes. "Teníem la ferma convicció que es podia fer política d'una altra manera i posar les institucions al servei de la gent, tal com reclamàvem una gran majoria social als carrers", ha apuntat.

"Des de llavors, la dreta no ha tornat a governar a les Balears, i les polítiques socials i la gestió que estam fent de la crisi en el Govern, els consells i els ajuntaments demostren que, amb voluntat política i honestedat, es poden fer polítiques per a la gent corrent", ha assenyalat Jover. És per això, diu, que ha pres la decisió de presentar-se a liderar Podem "i fer que continuï creixent i arrelant en els municipis de les nostres illes".

Els eixos de la candidatura de Jover

A hores d'ara, Antònia Jover és la número 1 d'Unides Podem per les Balears en el Congrés. A més, va passar a formar part del Consell Ciutadà Estatal, després que Ione Belarra la inclogués en la darrera assemblea estatal. Al Congrés dels Diputats és la representant del parit en les comissions de Política territorial (com a vicepresidenta); portaveu en les d'Indústria, Comerç i Turisme, i Cultura i Esports; i vocal en les de Seguretat Viària i Transició Ecològica. A escala orgànica, és la responsable de l'Àrea de Turisme Sostenible del partit en l'àmbit estatal.

Segons ha informat el seu partit en un comunicat, "Jover té com a principal objectiu portar al límit i complir amb els acords pactats en l'àmbit estatal i autonòmic per poder repetir govern progressista més enllà del 2023". En aquest sentit, "l'habitatge i el canvi de model productiu lligat a l'aposta per una transició energètica justa i social seran alguns dels grans eixos de la seva candidatura, sense oblidar la necessitat de continuar recuperant una memòria democràtica tan necessària per al país i la nostra comunitat autònoma".

A banda d'això, té com a objectius "continuar treballant per recuperar tots els drets arrabassats durant aquests anys pels anteriors governs del Partit Popular; revertir la privatització del sistema sanitari i cercar una educació laica, de qualitat i pública per a totes". També pretén lluitar per "unes pensions dignes i una redistribució de la riquesa que permeti recuperar-se dignament a tota la ciutadania, començant per la derogació de la reforma laboral", afirma la formació morada.

Activista i consultora

Quant al perfil biogràfic més personal, Unides Podem recorda que Jover —de pare eivissenc i mare palmesana — prové d'una família que va patir les represàlies del franquisme: el seu avi matern va ser empresonat per ser republicà i li varen expropiar el patrimoni. La diputada va ser escolaritzada a les monges franciscanes de Santa Catalina, circumstància que, al costat de l'ambient repressiu de l'època, va despertar la seva consciència política i es va vincular als moviments d'esquerra. Així, va participar, per exemple, en el repartiment de convocatòries a manifestacions antifranquistes.

Aquest passat com a activista la va fer implicar-se en política des de la base, fins a arribar a ser diputada estatal el 2019. Després de la mort de Franco, Jover va continuar amb les reivindicacions, com ara l'Estatut d'Autonomia de les Balears, el suport al moviment avortista del 79, 'Dragonera lliure' i, més recentment, el 'No a la guerra' i la lluita contra la política educativa del Govern de Bauzá.

Jover és diplomada en Empresarials per la UIB. El seu perfil professional ha estat lligat al sector serveis; ha treballat en una empresa naviliera com a grum, caixera o auxiliar administrativa. Després va fer feina en una empresa auditora com a consultora; des del 1987 treballava com a interventora en una empresa hotelera fins que va ser elegida com a diputada.

stats