Política 12/02/2019

L'ANFAC creu que la Llei de canvi climàtic de les Balears és "discriminatòria"

La patronal ha assegurat que aquesta llei no permetrà entrar a les Illes amb els seus vehicles a prop de 320.000 ciutadans europeus

Ara Balears
1 min
Primeres reaccions en contra de prohibir l'accés de vehicles dièsel a partir de 2025

PalmaLa patronal de fabricants de vehicles ANFAC creu que la Llei de canvi climàtic i transició energètica de Balears aprovada aquest dimarts és "discriminatòria" per als ciutadans europeus que vulguin accedir amb els seus vehicles a les Illes.

En declaracions a Efe, l'Associació Espanyola de Fabricants de Vehicles i Camions (ANFAC) ha afirmat que l'aprovació d'aquesta llei, que impedirà circular els vehicles nous dièsel l'any 2025 i benzina el 2035, genera una "situació inèdita", en prohibir una tecnologia específica com els motors de combustió.

La patronal també ha assenyalat que prohibeix els vehicles nous i no els vells, que són els principals responsables de la contaminació i les emissions, de manera que allò que s'aconsegueix és l'"efecte contrari", i en comptes de rejovenir el parc, el que es farà serà envellir-lo.

Per a l'ANFAC, la llei també és "discriminatòria", ja que a partir d'aquestes dates no permetrà entrar a les Balears amb els seus vehicles als prop de 320.000 ciutadans europeus que anualment arriben a l'illa en ferri.

L'associació ha assegurat que continuarà treballant a escala europea i estatal perquè els efectes "perniciosos" d'aquesta mesura no es mantinguin en el temps i que continuaran presentant informació addicional als organismes pertinents.

L'associació va presentar una denúncia el gener passat davant el Consell de la UE sobre la Unitat de Mercat i la Comissió Europea (CE) per aquesta mateixa llei, que llavors estava en tràmit, respecte de la qual va sol·licitar a la CE que inicias un procediment per infracció del dret de la Unió Europea.

stats