Política 10/03/2016

Ana Mato i 63 exdiputats més cobraran l'ajuda del Congrés de 2.800 euros mensuals

Els qui van deixar de ser parlamentaris el 20-D tenen dret a rebre fins a 24 mensualitats en concepte "d'indemnització per cessament"

Agències/ara
1 min
La ministra de Sanitat, Ana Mato, en una imatge d'arxiu

BarcelonaSeixanta-quatre diputats de la legislatura passada que han deixat de tenir seient al Congrés després del 20-D han demanat poder rebre la indemnització per cessament a la qual tenen dret. L'exministra de Sanitat Ana Mato i el socialista Eduardo Madina són alguns dels que han demanat aquesta ajuda que atorga la cambra baixa, de 2.813,87 euros mensuals.

La llista dels 64 diputats beneficiaris ha estat publicada a la web del Congrés i hi figuren parlamentaris de tots els partits. Els exdiputats amb més temps assignat de prestació són els socialistes Julio Villarubia (19 mesos), Isabel López i Chamosa (20 mesos) i la popular Ana Mato (19 mesos). L'exministra, que va dimitir quan el jutge de l'Audiència Nacional la va considerar "partícip a títol lucratiu" del cas Gürtel, rebrà una indemnització de gairebé 54.000 euros.

Segons el 'Reglament de pensions parlamentàries i altres prestacions econòmiques a favor dels exparlamentaris', la duració d'aquesta ajuda va en funció dels anys de dedicació a les Corts del seu perceptor, amb un límit màxim de 24 mensualitats. L'exdiputat del PP Eduardo Gil Lázaro és l'únic que té assignada l'ajuda sencera de 24 mensualitats, després de 32 anys com a parlamentari al Congrés.

Rafael Larreina (Amaiur) i Diego López Garrido (PSOE) són alguns dels exparlamentaris amb dret a menys temps de prestació, quatre mesos cadascú. Per altra banda, l'exministra socialista Trinidad Jiménez l'ha cobrat durant un mes però hi ha renunciat després de la seva incorporació a Telefónica.

stats